Abia iPhone 17 va primi ceva ce modelele cu Android au astăzi și la 200 euro

04.04.2023
Abia iPhone 17 va primi ceva ce modelele cu Android au astăzi și la 200 euro

iPhone a făcut trecerea la ecrane OLED la 120 Hz în urmă cu mai puțin de 2 ani, și doar pe variantele Pro, care costă de la 1.000 de euro în sus. Între timp, pe Android, chiar și telefoane de 1.000 lei pot fi echipate cu ecrane la 120 Hz, unele chiar și cu panel OLED. Se pare însă că fanii Apple care nu sunt dispuși să treacă la modelele „Pro” vor trebui si mai „îndure” câțiva ani de ecrane la 60 Hz, întrucât abia în 2025 s-ar putea să vedem tehnologia „ProMotion” pe modelele „standard”.

iPhone 17 va face trecerea la ecrane la 120 Hz

Conform Ross Young, CEO al DSCC (Display Supply Chain Consultants) și „leaker” de încredere, planul este ca Apple să adopte ecranele LTPO la 120 Hz abia pe generația iPhone  17 și în variantele cu configurații de bază. Până atunci, modelele Pro vor fi singurele cu ecrane la 120 Hz. Cel mai probabil însă, acel moment va marca trecerea variantelor Pro la o nouă tehnologie, fie cu un panel micro-LED, fie la un refresh rate și mai înalt.

De obicei, Apple încearcă să delimiteze clar modelele Pro de non-Pro, iar ecranul, alături de procesor și cele mai noi camere au fost în ultimii ani factorii care au încurajat cumpărarea variantelor mai scumpe.

Trecerea la ecrane la 120 Hz ar putea avea însă avantaje pentru cei care cumpără iPhone-urile „de bază”. În primul rând, acestea consumă mai puțină energie, având refresh rate variabil. Chiar dacă în momentele cu multă mișcare ajung la 120 Hz, în cele mai dese momente, ecranul este reîmprospătat la mai puțin de 60 Hz, cât oferă constant cele non-LTPO din prezent. Astfel, inclusiv funcția Always-On Display ar putea veni pe variantele de bază, cu împrospătare a ecranului la 1 Hz.

Anul acesta, modelele iPhone 15 de bază vor face trecerea la Dynamic Island, ceva ce doar variantele Pro au primit în 2022.

sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult