iPhone 5S şi iPhone 5C: nouă milioane de exemplare vândute în primele trei zile

iPhone 5S şi iPhone 5C: nouă milioane de exemplare vândute în primele trei zile

În mod ciudat, Apple nu a făcut publice numărul de precomenzi pentru nou lansatele telefoane iPhone 5S şi iPhone 5C, acest lucru generând câteva remarci caustice. Cele două telefoane au ajuns însă pe magazinele de pe teritoriul a nouă ţări începând cu ziua de vineri, 20 septembrie, iar vânzările din primele trei zile au atins cifra de 9 milioane de unităţi.

Primele trei zile după lansare sunt o perioadă tradiţională pentru măsurarea impactului telefoanelor Apple lansate. Acum doi ani, iPhone 4S a atras 4 milioane de cumpărători, iPhone 5 reuşind să atingă un an mai târziu recordul de 5 milioane de unităţi.

Conform declaraţiei făcute astăzi, cele două telefoane noi lansate, iPhone 5S şi iPhone 5C, au reuşit să atingă cifra record de 9 milioane de unităţi. Saltul faţă de performanţa modelului anterior este vizibilă, însă comparaţiile cifrelor seci nu sunt chiar relevante deoarece şi condiţiile sunt diferite.

Spre deosebire de anii anterior, Apple a intrat pe piaţă cu două modele, nu cu unul singur. Mai mult, pentru prima dată, noile telefoane au fost lansate de la bun început şi în China, o piaţă pe care Apple nu are decât o cotă de piaţa de circa 5 procente, dar care reprezintă  şi aşa un număr impresionant de clienţi.

Din păcate, Apple nu a divulgat cifrele individuale pentru cele două noi modele. Conform datelor colectate de compania Localytics, se pare că raportul dintre numărul de terminale iPhone 5S şi iPhone 5C vândute este de 3:1. Dacă aceste cifre sunt corecte, înseamnă că iPhone 5S a fost vândut în circa 6,75 milioane de exemplare, un progres vizibil faţă de cele  5 milioane de unităţi iPhone 5 vândute acum un an în aceeaşi perioadă de timp, restul de 2,25 milioane fiind reprezentate de noul iPhone 5C.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News