iPhone 6, tableta iPad Pro şi noul iWatch – ce ecrane a ales Apple pentru acestea

iPhone 6, tableta iPad Pro şi noul iWatch - ce ecrane a ales Apple pentru acestea

Chiar dacă Apple face o treabă bună în a stopa majoritatea scurgerilor de informaţii despre produsele sale, detalii preţioase pot fi aflate şi indirect, consultând lista de subansamble aflate în producţie sau fază de testare la fabricile partenere Apple. Folosind conexiunile pe care le au în industrie, specialişti companiei Display Search au întocmit lista modelelor de ecrane pregătite pentru noua generaţie de produse Apple. Iată care sunt acestea şi principalele lor specificaţii.

Apple iPhone 6 - design concept

La categoria smartphone avem două modele de ecrane ce se pretează pentru viitorul telefon iPhone 6. Primul măsoară 4.7 inch în diagonală şi suportă rezoluţia 1600×900, corespunzătoare unei densităţi de 386 ppi. Al doilea măsoară 5.5 inch în diagonală şi face trecerea la rezoluţie Full HD, densitatea rezultată fiind de 401 ppi. Realizate folosind tehnologie LTPS (low-temperature polysilicon), ecranele de tip TFT LCD promit un nivel de calitate a imaginii comparabil telefoanelor iPhone din generaţiile anterioare.

Care sunt ecranele comandate pentru viitoarea generaţie de produse Apple, în viziunea celor de la DisplaySearch

Cu dimensiuni de 5.7 şi 6.2 inch, respectiv densitate 515 şi 414ppi, acestea sunt ecrane adresate unui smartphone high-end, posibil rezervate unuia dintre rivalii companiei din Cupertino.

Apple iPad Pro - design concept

La categoria tablete sursele citate de DisplaySearch au menţionat existenţa unui ecran cu rezoluţie 2732×2048 şi densitate 265ppi, a cărui diagonală de 12.9 inch sugerează  pregătirea unei tablete chiar mai spaţioasă decât cele din seria Galaxy Tab Pro şi Note Pro, cu ecran de 12.2 inch.  Totuşi, diferenţa între rata de aspect 16:10 folosită la tableta Samsung şi 4:3 în cazul presupusei tablete iPad Pro duce la obţinerea unui produs semnificativ mai voluminos decât ce poate fi găsit în oferta competiţiei, fapt ce poate avea consecinţe nedorite pentru Apple.

Apple iWatch - design concept

Din repertoriul de produse Apple pregătite pentru lansare în anul 2014 face parte şi un gadget din categoria smartwatch. Apple iWatch ar putea veni echipat cu un ecran AMOLED flexibil, măsurând 1.3 sau 1.6 inch în diagonală. Rezoluţia 320×320 pixeli, identică celei întâlnite la seria Galaxy Gear, sugerează folosirea unui design convenţional cu ecran de formă pătrată instalat într-o carcasă rigidă, eventual modelată într-o formă uşor curbată pentru a da impresia de supleţe.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult