iPhone 6S ar putea fi realizat dintr-un material mult mai rezistent la îndoituri

iPhone 6S ar putea fi realizat dintr-un material mult mai rezistent la îndoituri

Scandalul „bendgate” de anul trecut din jurul lansării iPhone 6 nu a trecut neobservat de către Apple. Chiar dacă în mod oficial compania nu a recunoscut că dispozitivele sale pot fi îndoite după utilizare normală, iPhone 6S pare să primească o carcasă nouă, care să nu mai poată fi îndoită prea mult nici după aplicarea unei forţe mult peste limitele obişnuite.

Cel care a pornit discuţia despre „bendgate”, Lewis Hilsenteger de la Unbox Therapy, a reuşit să intre în posesia unei carcase de iPhone 6S şi a comparat-o cu cea de pe vechiul iPhone 6. În urma măsurătorilor, acesta a descoperit că Apple a consolidat câteva puncte cheie ale carcasei, în special în jurul găurilor pentru butoane, pereţii fiind aproape de două ori mai groşi în acele zone. Mai mult decât atât, cu toate că pare să fi folosit mai mult material pentru realizarea noului iPhone, Apple a reuşit să realizeze o carcasă cu 2 grame mai uşoară, sugerând schimbarea materialului.

Se zvoneşte de câteva luni deja că Apple va realiza noile iPhone-uri din aluminiu 7000, un material mult mai uşor şi de trei ori mai rezistent decât vechiul 6061 folosit pentru seria iPhone 6. Acesta este acelaşi tip de aluminiu folosit în seria Apple Watch Sport, însă este totodată mai scump decât aluminiul obişnuit. Cu toate acestea, având în vedere volumele pe care compania le cumpără pentru a realiza smartphone-uri, este posibil ca preţul produselor să nu fie afectat de această schimbare, mai ales luând în calcul procesul mai simplu de prelucrare al noului material.

Dacă piesa pe care Hilsenteger o are în posesie este într-adevăr originală, Apple ar putea anunţa pe 9 septembrie unul dintre cele mai rezistente telefoane de pe piaţă. Alături de acest upgrade, iPhone 6S ar trebui să primească şi tehnologia Force Touch, o cameră mai bună şi un procesor mai rapid, mult zvonitul Apple A9.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult