iPhone 6S ar putea include funcţii avansate pentru pasionaţii de selfie-uri

12.06.2015
iPhone 6S ar putea include funcţii avansate pentru pasionaţii de selfie-uri

Apple pare să facă o treabă mai bună faţă de alţi ani pentru a ţine detaliile despre următoarea generaţie de telefoane iPhone secrete. Din păcate pentru companie, software-ul care va rula pe noile telefoane este deja disponibil pentru dezvoltatorii de aplicaţii, care pot să caute informaţii prin fişierele acestuia. Astfel, au fost dezvăluite capabilităţi noi legate de camera frontală a telefonului, care ar putea primi îmbunătăţiri semnificative.

Conform fişierelor din iOS 9 disponibile în acest moment, iPhone 6S ar putea să integreze o cameră capabilă de captură video Full HD pe camera FaceTime. Aceasta ar primi astfel un upgrade destul de mare faţă de cea prezentă pe iPhone 6, care poate filma în rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli). De altfel, odată cu rezoluţia crescută ar putea veni şi o frecvenţă mai mare a cadrelor înregistrate. Aparent camera va putea înregistra asemeni camerei de pe spatele modelului precedent la 240 de cadre pe secundă, pentru realizarea de clipuri în slow-motion.

Întrucât selfie-urile devin mai mult decât un simplu fenomen, fiind acum o parte importantă a veţii sociale de pe internet, Apple pare să consolideze serios funcţiile FaceTime. Sursele noului iOS sugerează existenţa unui blitz alături de camera frontală, cât şi capabilitatea de a realiza selfie-uri panoramice.

Astfel de funcţii se găsesc de mai multă vreme pe alte telefoane mid-range sau high-end ale concurenţei, mulţi producători asiatici optând pentru integrarea de senzori foto mari şi blitz-uri pe anumite variante limitate ale telefoanelor lor. Dacă într-adevăr Apple va opta pentru integrarea acestor capabilităţi în iPhone 6S, acesta ar fi primul flagship care vine din start cu astfel de hardware.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult