iPhone 7 ştie când se strică butonul Home şi îl înlocuieşte cu unul virtual

17.10.2016
iPhone 7 ştie când se strică butonul Home şi îl înlocuieşte cu unul virtual

iPhone 7 a fost numit „cel mai plictisitor” smartphone Apple de până acum, însă acesta a adus o serie de schimbări la interior care vor influenţa designul tuturor modelelor din viitor. Pe lângă eliminarea jack-ului audio şi adoptarea unui sistem dual-camera pe varianta Plus, trecerea la un buton Home capacitiv şi schimbarea modului de deblocare de la „Slide to unlock” la apăsarea butonului Home ar putea da multe bătăi de cap în cazul unui defect fizic. Din fericire, Apple are o soluţie: un buton virtual pe ecran.

Butonul Home era pe modelele mai vechi unul dintre primele elemente ale unui iPhone care s-ar putea strica. Acum că acesta este absolut necesar pentru deblocarea telefonului, iar apăsarea lui nu mai este fizică, Apple a integrat un sistem care detectează automat dacă acesta trebuie reparat. În cazul în care din varii motive acesta s-ar strica, telefonul activează un sistem de urgenţă din software şi încurajează utilizatorul să meargă la cel mai apropiat service autorizat Apple.

Pentru a putea debloca telefonul, pe ecran apare un buton „Home” virtual, care nu este foarte diferit faţă de ceea ce exista deja în iOS în meniul de accesibilitate, ca o funcţie pentru persoanele cu dizabilităţi. Din păcate, această capabilitate nu poate fi activată automat şi pentru utilizatorii de modele mai vechi de iPhone, care ar avea şanse mult mai mari să întâmpine probleme cu butonul Home după tranziţia la iOS 10.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult