iPhone 8 ar putea fi lansat în luna iunie cu ecran edge-to-edge şi construcţie din sticlă

iPhone 8 ar putea fi lansat în luna iunie cu ecran edge-to-edge şi construcţie din sticlă

Următoarea generaţie de iPhone ar putea veni mai repede decât ne-am fi aşteptat dacă informaţiile care circulă pe internet în ultimele câteva zile se dovedesc a fi adevărate. 2017 este aniversarea a 10 ani de la apariţia primului iPhone, iar Apple pare să pregătească un model aniversar, care va schimba designul, iar lansarea ar putea avea loc chiar în luna iunie.

Conform BlueFin, Apple începe aprovizionarea cu componente pentru asamblarea noii generaţii de iPhone mult mai devreme decât în anii precedenţi. De asemenea, compania pare să mărească proiecţiile pentru noul iPhone cu 10%, şi a scăzut producţia modelelor curente disponibile la vânzare (iPhone 7, 7S şi SE) pentru a face loc producţiei de dispozitive noi.

Este posibil ca anul acesta să nu mai primim o simplă revizie hardware de tipul „S”, cum ne-am obişnuit de la lansarea lui iPhone 3GS şi până în prezent, Apple preferând mai degrabă să aducă un model complet nou (probabil numit iPhone 8), care să integreze noi tehnologii. Luna iunie pare să marcheze fereastra în care Apple pregăteşte lansarea, la 10 ani după debutul „revoluţionaruluI” iPhone.

Zvonurile spun că noul dispozitiv va fi echipat cu un ecran fără ramă, spate din sticlă şi o ramă metalică. Se pare că elementele precum camera foto, senzorul de amprentă Touch ID, difuzorul şi senzorii de pe partea din faţă vor fi integraţi direct în displa, care va fi bazat pe tehnologia OLED.  Spatele din sticlă sugerează integrarea încărcării wireless, în timp ce camera foto va adopta tehnologii noi, similare cu cele de pe smartphone-urile Project Tango.

Toate informaţiile despre noul iPhone sunt momentan la nivel de zvon şi speculaţii, fiind imposibil de verificat în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult