iPhone 8 ar putea include senzori 3D laser pe spatele carcasei

13.07.2017
iPhone 8 ar putea include senzori 3D laser pe spatele carcasei

Aparent, tehnologiile 3D vor avea un rol important în arsenalul de inovaţii aduse de iPhone 8. Pe de o parte, vom avea deasupra ecranului un senzor 3D care oferă funcţii avansate de recunoaştere facială, însă senzorul 3D laser plasat pe spatele carcasei pare să aducă cele mai interesante facilităţi.

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei, Apple pune accentul pe folosirea tehnologiilor de realitate augmentată (AR), iPhone 8 dispunând de senzori care permit interpretarea adâncimii şi transpunerea precisă a obiectelor virtuale 3D într-un spaţiu fizic real. Asistat cu software performant, iPhone 8 ar putea să ofere o experienţă cu totul nouă amatorilor de jocuri interactive, care îmbie elementele 3D cu lumea reală, aşa cum este observată prin camera foto a telefonului mobil. Noul senzor laser pare să aibă dublu rol, asistând şi funcţia autofocus, atunci când folosim camera foto.

Cât despre senzorul laser incorporat deasupra ecranului, acesta promite să îmbunătăţească acurateţea funcţiei de recunoaştere facială, oferind o alternativă la senzorul Touch ID eliminat de sub ecran.

Rămâne de văzut dacă dotările zvonite îşi vor face apariţia în modelul iPhone 8 pregătit pentru lansare anul acesta, sau vor fi amânate pentru anul viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult