iPhone 8 şi 8 Plus urcă pe primele locuri în topul celor mai bune camere de pe telefoane

25.09.2017
iPhone 8 şi 8 Plus urcă pe primele locuri în topul celor mai bune camere de pe telefoane

DxOMark este una dintre cele mai respectate instituţii de teste pentru camere foto, iar recent, la categoria mobile s-a produs o schimbare pentru primele două poziţii. În locul lui Pixel XL avem acum iPhone 8 Plus, în timp ce HTC U11 a fost mutat de pe locul 2 pe cel de-al patrulea, pentru a face loc modelului iPhone 8. Cele două telefoane au primit scoruri mai mari decât cele două telefoane HTC din top, câteva dintre avantaje fiind strâns legate de noile tehnologii pe care Apple le-a integrat în noile sale smartphone-uri.

Se pare că iPhone 8 şi 8 Plus reprezintă un upgrade semnificativ faţă de iPhone 7 şi 7 Plus. Cele două telefoane au reuşit să întreacă toate celelalte modele de pe piaţă, fiind lăudată în special performanţa HDR, detecţia feţelor, focalizarea şi lentila pentru zoom de pe modelul Plus, cât şi efectul Bokeh, realizat de modul de fotografiere pentru portrete. Nu în ultimul rând, performanţa video a fost lăudată pentru implementarea stabilizării, culori şi modul în care urmăreşte subiecţi în mişcare.

Ambele modele sunt compatibile cu standardul de culoare DCI-P3, care permite o plajă de culori extinse, vizibilă atât pe ecranul telefoanelor, cât şi pe monitoare profesionale, sau televizoare HDR. Cu scoruri de 94, respectiv 92 (din 100), iPhone 8 şi 8 Plus depăşesc scorurile de 91, respectiv 90 atinse de Pixel XL şi HTC U11 în testele DxOMark.

Desigur, cele două telefoane nu strălucesc la toate capitolele, în anumite condiţii zgomotul de imagine apare mai pronunţat decât pe alte dispozitive, iar focalizarea nu este tocmai perfectă în lumină slabă. Nu în ultimul rând, lumina neoanelor poate duce la culori nenaturale. Având în vedere că DxOMark a schimbat metodologia de testare şi încă nu a apucat să testeze din nou foarte multe dintre modelele mai vechi de telefoane, este posibil ca iPhone 8 şi 8 Plus să nu stea prea mult în top, după ce rezultatele pentru dispozitivele Galaxy S8 şi Note8 sunt publicate.

Următorul telefon care ar putea să detroneze iPhone 8 Plus este noul Pixel 2 XL, care va fi prezentat săptămâna viitoare, în cadrul evenimentului Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult