iPhone nu mai este cel mai popular smartphone în China. Iată modelul care l-a detronat

30.01.2017
iPhone nu mai este cel mai popular smartphone în China. Iată modelul care l-a detronat

Începând cu 2012, iPhone s-a situat în fiecare an în vârful topului celor mai vândute smartphone-uri din China, potrivit firmei de cercetare a pieţei Counterpoint Research. În 2016, însă, această poziţie i-a revenit modelului Oppo R9, produs de o companie locală.

 

Anul trecut s-au vândut în China, cea mai mare piaţă pentru smartphone-uri din lume, 17 milioane de unităţi Oppo R9, echivalentul unei cote de piaţă de 4%. Prin comparaţie, Apple a vândut 12 milioane de telefoane iPhone 6s.

Oppo este una dintre companiile chineze aflate pe val. Marca a reuşit să vândă în 2016 cu 106% mai multe smartphone-uri în China decât în 2015. În acelaşi an Apple a consemnat un declin de 21%.

 

 

China este cea mai mare piaţă pentru smartphone-uri din lume, iar declinul vânzărilor de terminale iPhone în statul asiatic îi îngrijorează pe investitorii în compania americană. Anul trecut au fost livrate pe piaţa chineză 465 milioane de telefoane inteligente, cu 6% mai multe decât în 2015. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult