iPhone-ul cu ecran pliabil ar putea fi deja în stadiu de dezvoltare

15.06.2020
iPhone-ul cu ecran pliabil ar putea fi deja în stadiu de dezvoltare

Zvonurile despre un telefon pliabil Apple circulă de mulți ani. Compania s-a grăbit să își înregistreze brevete referitoare la un astfel de dispozitiv, însă nu pare să se grăbească să îl și lanseze pe piață. Se pare însă că ne apropiem de momentul în care Apple ar putea în sfârșit să lanseze un iPhone pliabil. Jon Prosser, „leaker” de profesie, care are legături cu furnizorii companiei, susține că Apple lucrează acum activ la acest dispozitiv.

Apple lucrează de mult la un iPhone pliabil

Faptul că Apple lucrează la un telefon pliabil nu este tocmai o noutate. Cam toate companiile din industria dispozitivelor mobile testează măcar tehnologia. Apple a explorat însă de multă vreme această posibilitate, însă momentan compania consideră că tehnologia nu este destul de matură. Huawei și Samsung au adus pe piață astfel de telefoane încă de anul trecut. Motorola a lansat anul acesta modelul RAZR. Din păcate, acestea suferă de pe urma tehnologiei de ecrane pliabile din prima generație.

Este vorba despre ecrane protejate cu plastic, care se zgârie ușor și care rămân cu o urmă vizibilă în zona în care ecranul este pliat. Din punct de vedere al funcționalității noi, dispozitivele disponibile pe piață nu au reușit însă să impresioneze. Modelele mai mici par mai degrabă să reducă dimensiunile telefonului în buzunar. În același timp, modelele mai mari oferă ecrane de tabletă, însă nu foarte mari și pe formate neobișnuite.

Un iPhone pliabil ar putea să demonstreze și o altă perspectivă. Apple încearcă de obicei să aducă ceva nou sau un punct de vedere diferit asupra anumitor tehnologii. Astfel, produsul său pliabil ar putea fi semnificativ diferit față de Mate X, Galaxy Fold sau Motorola RAZR.

Jon Prosser a dezvăluit pe Twitter că are informații despre dezvoltarea unui iPhone pliabil. Acesta nu a oferit detalii concrete, însă. Cel mai probabil, informațiile despre un astfel de dispozitiv sunt puține, întrucât Apple nu va lansa un astfel de model în 2020. Este posibil ca abia în toamna lui 2021 să existe hardware-ul necesar dezvoltării iPhone-ului pliabil de la Apple.

prosser iphone flip

Lansarea ar putea avea loc anul viitor

Anterior, Corning a anunțat că o soluție de sticlă pliabilă pentru astfel de dispozitive ar putea fi gata la sfârșitul anului 2020. Odată cu sticla pliabilă am putea primi dispozitive pliabile semnificativ mai rezistente la zgârieturi și la șocuri mecanice. De asemenea, costurile de producție ar putea scădea semnificativ odată ce aceste paneluri de ecrane protejate cu sticlă vor intra în producție în masă.

Momentan, telefoanele pliabile par să se bucure de succes pe segmentul lor de piață. Galaxy Z Flip de la Samsung pare să fie un hit, în timp ce modelele Galaxy Fold și Mate X par să își atingă proiecțiile de vânzări. Doar Motorola RAZR pare să sufere de vânzări scăzute, telefonul fiind deseori la reducere prin SUA, unde a existat chiar și ofertă de două telefoane la preț de unul.

Probabil că în cazul Motorola, problema este mai degrabă a hardware-ului depășit, vândut la un preț mare. Cei care ar fi în target pentru un telefon pliabil caută în general tehnologie de ultimă oră.

(via Twitter)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video