iPhone SE 4 ar putea fi anulat, după vânzările slabe obținute cu modelul actual.

21.12.2022
iPhone SE 4 ar putea fi anulat, după vânzările slabe obținute cu modelul actual.

A treia generație iPhone SE ar putea fi și ultima, vânzările slabe motivând Apple să abandoneze planurile pentru iPhone SE 4.

Lansată în luna martie a acestui an, cea de-a treia generație iPhone SE (2022) a fost ridiculizată pentru designul foarte învechit, reciclat de la seria iPhone 7 introdusă în anul 2016. Adăugând la „insulta” oferită fanilor Apple, avem și prețul de lansare de peste 500 euro.

Potrivit informațiilor oferite de Ming-Chi Kuo, un analist cu reputație foarte bună pentru dezvăluiri legate de produsele Apple, eșecul avut cu iPhone SE (2022) este atât de mare încât Apple va suspenda sau renunța cu totul la brandul SE.

În cel mai fericit caz, următorul model iPhone SE ar putea fi lansat mult mai târziu (ex. 2024), venind în schimb cu un design complet refăcut și alte îmbunătățiri.

Aparent, nici alte modele iPhone din gama „accesibilă” nu au atins cifrele de vânzări anticipate de Apple, iPhone 13 Mini și iPhone 14 Plus adăugând la șirul de eșecuri din acest an.

Revenind la iPhone SE4, zvonurile de până acum îl descriu drept o versiune iPhone XR „optimizată” pentru un cost mai mic. În esență vorbim despre un telefon fără tastă Home și cu ecran decupat după conturul carcasei, așa cum te-ai aștepta de la un smartphone modern. Totuși, la peste trei ani după lansarea iPhone XR chiar și această formulă ar putea da greș, genul de ecran cu ramă destul de groasă și „breton” decupat la partea de sus mai apărând doar la telefoane Android din gama low-cost.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult