iPhone-ul pliabil va înlocui iPad Mini în oferta Apple

11.11.2020
iPhone-ul pliabil va înlocui iPad Mini în oferta Apple
foto: The Verifier

Seria de tablete iPad Mini pare să fie un soi de „soră vitregă” a seriei principale. Aceasta rămâne de multe ori neactualizată din punct de vedere hardware, iar atunci când primește un update, vine la un preț mai mare decât te-ai aștepta. Din acest motiv, nu pare tocmai implauzibilă vestea că Apple ar putea să renunțe la această gamă de produse, imediat ce va avea pe piață o alternativă de dimensiuni similare. Aparent, iPad Mini va dispărea imediat ce compania va lansa primul iPhone cu ecran pliabil.

Apple plănuiește să ofere un iPhone pliabil cu interfață de iPad

Conform unui site israelian numit The Verifier, Apple ar urma să lanseze peste doi ani primul său smartphone cu ecran pliabil. iPhone Fold, sau cum se va numi, ar trebui să beneficieze de un ecran cu dimensiuni similare cu cel al iPad Mini, dar care poate fi pliat. Dacă acesta vi se pare un concept familiar, ei bine, așa este. Cam același lucru face și Galaxy Fold de la Samsung, cu display de 7,6” (iPad Mini are ecran de 7,9”).

Se pare că Apple va aștepta până în anul 2022 pentru a lansa un iPhone pliabil, chiar dacă Samsung și Huawei au intrat pe această piață de dispozitive încă din 2019. Probabil că producătorul american așteaptă ca tehnologia ecranelor pliabile să se maturizeze, urmând să folosească paneluri OELD produse de Samsung, așa cum a făcut și în cazul ecranelor OLED de pe modelele iPhone X, XS, 11 și 12.

Chiar dacă acesta va fi un iPhone pliabil mai degrabă decât un iPad pliabil, acesta va rula iPadOS, întrucât ecranul mai mare va permite rularea de aplicații multiple pe același ecran.

The Verifier are și o listă preliminară de specificații hardware pentru iPad-ul portabil. Aparent, acesta va integra 8 GB RAM și 256 GB stocare în varianta de bază și va costa cam 1.499 de dolari. Având în vedere că cele mai performante telefoane și tablete din 2020 de la Apple folosesc 6 GB RAM, un upgrade la 8 GB în următorii 2 ani, pare plauzibil. De asemenea, modelele de bază iPhone 12 Pro și iPad Pro pornesc de la 128 GB, deci 256 în varianta de bază este de asemenea plauzibil pentru viitor.

Lansarea este unui iPhone portabil este așteptată în noiembrie 2022.

sursa: The Verifier

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult