iPhone X – este cel mai aşteptat smartphone din 2017 şi cel mai bun? [REVIEW]

iPhone X - este cel mai aşteptat smartphone din 2017 şi cel mai bun? [REVIEW]
Design, construcţie, ergonomie şi specificaţii

Anul 2017 a reprezentat un punct de cumpănă pentru industria smartphone-urilor. În ultimii zece ani, majoritatea dispozitivelor mobile cu iOS şi Android au oferit design similar, cu display-uri pe format 16:9 şi spaţii mai mari sau mai mici în jurul acestora, în partea de jos fiind ataşate fie butoane mecanice, fie butoane capacitive pentru navigaţie. De acum înainte, smartphone-ul este doar un ecran rotunjit la colţuri, cu o ramă subţire, aproape invizibilă, cu display mult mai mare şi raport de aspect non-standard, iar iPhone X este de departe cel mai uşor de recunoscut dintre smartphone-urile disponibile în acest moment.

Design, construcţie, ergonomie

Designul lui iPhone X nu este ceva tocmai nou pentru nicio persoană care a avut acces la internet în ultimul an. Avem de a face cu un smartphone de dimensiuni medii (nu mari), cu un display care ocupă întreaga parte din faţă a acestuia… de fapt aproape toată. Butonul Home, pe care l-am întâlnit pentru ultima dată pe iPhone 8, a dispărut complet, în timp ce în partea de sus avem noi senzori care „decupează” ecranul, însă oferă funcţionalitatea de autentificare Face ID şi găzduieşte camera foto frontală, echipată acum cu un senzor mai performant. Întregul ecran este încadrat într-un chenar negru (atât pe versiunea de culoare Space Grey, cât şi pe versiunea Silver) subţire, care este tot ce a mai rămas din vechea „ramă”.

Spatele telefonului este foarte similar cu cel de pe iPhone 8 şi 8 Plus, fiind realizat în totalitate din sticlă, însă ansamblul dual-camera are acum o formă complet nouă, mai pronunţată dar şi camera în sine este puţin mai performantă. Cei doi senzori cu stabilizare optică au fost amplasaţi pe verticală, unul sub celălalt, între acestea regăsindu-se blitz-ul quad-LED şi microfonul.

Rama metalică, care completează dispozitivul la centru este realizată acum din oţel inoxidabil, acesta fiind strălucitor (chiar reflectiv) şi plăcut atingerii. Acesta oferă dispozitivului şi ceva greutate în plus, în ciuda dimensiunilor reduse faţă de un iPhone 8 Plus, noul iPhone X fiind destul de greu. Lateralele dispozitivului sunt însă similare cu ceea ce ne-am obişnuit până în prezent, cu butoane de volum şi butonul pentru modul „silent” pe partea stângă, un buton „Power” pe partea din dreapta (mult mai mare decât pe modelele precedente), iar tăviţa pentru cartela nano SIM sub acesta. În partea de jos avem din nou o configuraţie similară, cu grilele pentru microfon şi difuzor amplasate de-o parte şi de cealaltă a port-ul Ligthning.

În utilizare, iPhone X este foarte similar cu un iPhone 8, fiind foarte apropiat de acesta în dimensiuni. Cu toate acestea, display-ul este considerabil mai înalt, lucru care îi va deranja pe cei care au probleme în utilizarea dispozitivelor mari cu o singură mână. Având în vedere cât de rotunjit este iPhone X pe laterale şi cât de alunecoasă este atât sticla, cât şi oţelul, probabil că o husă de protecţie este necesară pentru o mare parte dintre utilizatori. Având în vedere şi costurile de reparaţie practicate de Apple în cazul unui accident, probabil că şi o asigurare în cazul unui accident ar trebui să fie o prioritate pentru viitorii posesori de iPhone X.

Specificaţii

 • Ecran: 5,8”, Super AMOLED, rezoluţie 2.436 x 1125 pixeli, Ion-X Glass
 • Sistem de operare: iOS 11.1
 • Chipset: Apple A11 Bionic
 • Procesor: hexa-core (2 x Monsoon, 4 x Mistral)
 • Procesor grafic: Apple GPU (3 core)
 • RAM: 3 GB
 • Memorie: 64/256 GB
 • Card: nu
 • Date: HSPA, LTE
 • WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (dual-band)
 • Bluetooth: 5.0
 • USB: Lightning
 • Cameră foto: 12 MP, f/1.8 + 12 MP f/2.4, detecţie de fază, blitz quad-LED (dual-tone), OIS (pe ambii senzori)
 • Filmare video: 3840 x 2160 pixeli @ 60 FPS / 1920 x 1080 pixeli @ 240 FPS
 • Cameră foto frontală: 7 MP, f/2.2, 1920 x 1080 pixeli @ 30 FPS / 1280 x 720 pixeli @ 240 FPS
 • Baterie: 2.716 mAh
 • Dimensiuni: 143,.6 x 70,9 x 7,7 mm
 • Greutate: 174 grame
 • Altele: FaceID, încărcare wireless, NFC, rezistenţă la apă IP67, încărcare rapidă

Galerie foto

 

Ecran, performanţă şi autonomie

Ecran

Ecranul este probabil cel mai interesant aspect al lui iPhone X, fiind primul smartphone de la Apple care beneficiază de un panou OLED. Acesta este produs de Samsung şi beneficiază de o aranjare „PenTile” a pixelilor (Roşu Verde Albastru Verde – RGBG). Acest lucru înseamnă că pentru fiecare pixel roşu, avem de-o parte şi de alta câte doi pixeli verzi şi unul albastru. În teorie, acest lucru rezultă într-o rezoluţie mai slabă decât cea nativă declarată (datorată unui număr mai mic de subpixeli), însă în cazul lui iPhone X această limitare nu este vizibilă (nici în cazul panourilor de pe smartphone-urile Samsung mai recente nu se observă o asemenea limitare).

Rezoluţia de 2.436 x 1.125 pixeli este foarte neobişnuită şi nici nu este afişată în totalitate, întrucât în partea de sus, unde este integrat senzorul Face ID, pixelii nu sunt în permanenţă afişaţi. Din acest motiv, nici întreaga suprafaţă de 5,8” a diagonalei nu este tot timpul utilizată de software. Colţurile superioare sunt ocupate cu indicatoarele pentru baterie, semnal celular şi Wi-Fi în dreapta şi ora exactă alături de indicatorul pentru locaţie în partea din stânga. Atunci când este folosit un fundal negru, aceste indicatoare parcă sunt „pictate” direct pe suprafaţa din sticlă a telefonului, în general, în acea zonă pe oricare alt telefon fiind prezentă o ramă neagră.

Atunci când ecranul este uşor înclinat, acesta pierde din acurateţea culorilor, tinzând spre culori mai verzui, însă acesta este comportamentul normal al panourilor OLED PenTile. În acelaşi timp, ecranul lui iPhone X este la fel de luminos precum ne-am obişnuit deja (sau chiar puţin mai luminos decât în cazul lui iPhone 8) şi beneficiază de aceeaşi funcţie „True Tone” pe care am întâlnit-o în trecut, care schimbă temperatura culorilor afişate în funcţie de lumina ambientală. Atât în lumină naturală puternică, cât şi pe întuneric, ecranul este foarte uşor de utilizat, nefiind necesară setarea manuală a luminozităţii atât timp cât este activată luminozitatea automată (ceva ce Apple sugerează ca utilizatorii de iPhone X să ţină activ pentru a evita producerea efectului „burn-in”).

În comparaţie cu alte display-uri de pe iPhone-uri mai vechi, panoul OLED de pe iPhone X pare să ofere culori chiar puţin mai calde (şi în consecinţă mai naturale) decât în cazul unui iPhone 7 Plus pe care l-am avut la îndemână, chiar şi fără funcţia True Tone activă.

Este însă acesta cel mai bun display pe care Apple l-a integrat vreodată pe un iPhone? Cel mai probabil da, mai ales în urma testelor DisplayMate, care l-a desemnat cel mai bun display de smartphone de pe piaţă. Este display-ul de iPhone cu cea mai mare rezoluţie de până acum, cu cel mai eficient panou de până acum, cu cea mai ciudată formă şi cel mai ciudat raport de aspect de până acum (19,5:9). Luminozitatea puternică şi culorile naturale, deloc suprasaturate, vor fi de ajuns pentru a mulţumi chiar şi pe cei mai pretenţioşi utilizatori.

Performanţă

Din punct de vedere al hardware-ului intern, iPhone X nu vine cu foarte multe lucruri noi. Telefonul beneficiază de aceeaşi platformă pe care am întâlnit-o în urmă cu două luni pe iPhone 8, cu chipset-ul Apple A11 Bionic alăturat unui modul de 3 GB memorie RAM (asemeni iPhone 8 Plus). Spaţiul de stocare de bază este în continuare de 64 GB, în timp ce singurul upgrade posibil este la 256 GB, diferenţa de preţ fiind destul de mare între cele două versiuni.

Cum spuneam şi în cazul lui iPhone 8, performanţa unui nou smartphone din gama high-end este de aşteptat să fie impecabilă, iar iPhone X nu se abate de la regulă, însă nici nu vine cu ceva tocmai nou. Performanţa este în mare parte identică cu cea de pe iPhone 8, cu menţiunea că experienţa de utilizare este diferită prin prisma faptului că iOS 11 oferă o interfaţă mult diferită pe iPhone X faţă de restul modelelor compatibile.

Am rulat aceleaşi patru teste pe care le-am folosit şi în cazul lui iPhone 8, iar rezultatele au fost comparabile, sau chiar mai bune, în anumite cazuri şi dezamăgitoare într-un caz aparte. Testele 3D Mark sunt în limitele pe care le-am întâlnit pe modelul din septembrie, varianta Slingshot performând chiar mai bine. În cazul Geekbench, rezultatele au fost similare, în timp ce AnTuTu a scos un scor mult sub iPhone 8, cel puţin iniţial. Testele erau realiate după o zi normală de utilizare, acumulatorul fiind deja pe la jumătate din capacitate (modul Low Power NU era activat). După o încărcare completă, AnTuTu a reuşit să ofere un scor „normal”. Ciudat însă că doar AnTuTu a întâmpinat performanţă mai slabă în funcţie de consumul de baterie, restul de teste oferind rezultate similare la orice procentaj al bateriei.

Test Scor
3DMark Ice Storm Unlimited 64.148 puncte
3DMark Slingshot 2.939 puncte
AnTuTu 230.857 puncte
Geekbench Single-Core: 4238 / Multi-Core: 10.332

Autonomie

Autonomia lui iPhone 8 a fost neaşteptat de bună având în vedere dimensiunile telefonului, cât şi faptul că acumulatorul integrat de Apple în carcasa acestuia era mai mic decât cel de pe iPhone 7. În cazul lui iPhone X avem pentru prima dată pe un smartphone de a face cu un acumulator realizat din două părţi. Capacitatea totală a acestuia este de 2.716 mAh, deci este puţin mai mare decât în cazul lui iPhone 8 Plus, în timp ce dimensiunile telefonului sunt considerabil mai mici.

Acumulatorul mare, combinat cu un procesor foarte eficient din punct de vedere al consumului de energie şi cu faptul că avem de a face acum cu un display OLED, care consumă mai puţin decât vechile IPS-uri pe care le-am întâlnit pe iPhone-uri, oferă o autonomie comparabilă cu cea a unui iPhone din gama „Plus”.

iPhone 8 a reuşit să ofere o zi şi ceva de utilizare normală, cu aproximativ 5 ore de utilizare efectivă cu display-ul aprins. iPhone X se laudă cu peste 6 ore de utilizare normală, în funcţie de aplicaţiile folosite, putând atinge chiar şi 7 ore de „screen time”. iPhone X poate să ofere lejer o performanţă de  35 de ore de utilizare cu 4G activ şi multiple conturi de e-mail şi social media conectate, echivalentul a două zile de „lucru” la o singură încărcare. Faptul că telefonul beneficiază de încărcare rapidă (exclusiv cu accesorii care nu sunt incluse în pachet) şi cu încărcare wireless poate să asigure autonomie crescută chiar şi pentru cei care folosesc telefonul foarte multe ore şi care preferă să îl încarce din când în când pe parcursul zilei.

Software şi Face ID

Software

Probabil că o schimbare la fel de mare precum cea exterioară este vizibilă pe iPhone X în modul de utilizare al telefonului. Toate lucrurile pe care le-am menţionat în review-ul lui iPhone 8 sunt valabile şi aici, interfaţa fiind în mare parte identică din punctul de vedere al meniurilor şi modului de afişare al aplicaţiilor. Ce s-a schimbat însă este felul în care utilizatorul interacţionează cu telefonul atunci când vine vorba despre navigaţia prin meniuri, butonul Home, care a stat la baza experienţei de utilizare fiind complet absent

În partea de jos, sub conţinutul aplicaţiilor, Apple a implementat acum o bară orizontală interactivă, care preia funcţia butonului Home. O glisare de jos în sus rapidă pe această bară întoarce utilizatorul la ecranul principal de aplicaţii, în timp ce o glisare mai lentă, până la jumătatea ecranului aduce în prim plan funcţia de task manager, care listează toate aplicaţiile deschise. Glisarea orizontală de la stânga la dreapta sau invers face trecerea la aplicaţia precedentă sau aplicaţia următoare din task manager, în timp ce o glisare mai mică cu mişcare în sus oferă şi un preview rapid pentru aplicaţia la care urmează să treci. Totul poate părea complicat la o primă vedere, însă totul este foarte intuitiv şi va deveni foarte simplu de pus în practică după doar câteva minute de utilizare.

Tastatura de pe iPhone X este de asemenea puţin schimbată. Aceasta pare să fie la fel de mare precum cea de pe iPhone 8 (non-Plus), cu menţinuea că unele butoane au fost mutate sub tastatură, în zona „barei de Home”. Aici există butonul de schimbare a limbii şi butonul pentru dictare, întreaga tastatură fiind puţin ridicată şi poziţionată similar cu cea de pe modelele precedente de iPhone. În ciuda designului ciudat, aceasta funcţionează foarte bine, iar cei care foloseau multiple limbi pentru tastatură pot evita acum mai uşor apăsarea acestui buton.

Alte aspecte care s-au schimbat sunt legate de Reachability, funcţia care coboară jumătatea superioară de ecran la un nivel pe care îl poţi atinge uşor cu degetul fără acrobaţii în plus, care se face printr-o glisare de sus în jos pe noua „bară de Home”, în timp ce Control Centre, locul unde găsim setările rapide, se accesează prin glisare de sus în jos pe colţul din dreapta sus, unde sunt afişate informaţiile despre starea bateriei şi semnal. Ora afişată în partea din stânga este ciudată pentru cei care folosesc iOS de multă vreme, aceasta fiind întotdeauna afişată central pe bara de sus a telefonului, însă te obişnuieşti destul de repede. Este dezamăgitor însă faptul că indicatorul de baterie nu mai afişează procentajul pe bara principală, singura metodă pentru a vedea valoarea exprimată în cifre fiind accesarea Control Centre.

Aplicaţiile au acum mai mult spaţiu pentru afişarea verticală, lucru care îi va bucura în special pe cei care preferă să citească articole sau să navigheze pe aplicaţiile de social media în mod portret. Desigur, în mod lanscape, telefonul nu mai poate afişa la fel de multe linii de text, lucru evident în special în browser, unde în lanscape te loveşti de două probleme. În primul rând, spaţiul vertical, care este limitat, iar în al doilea rând „bretonul” display-ului, care acoperă partea laterală a conţinutului.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru redarea de filme. Implicit, clipurile video pornesc în format 16:9, cu bare negre de-o parte şi de alta a conţinutului. Pentru a afişa pe tot ecranul, este necesar un gest de zoom in (pinch), care taie o parte din clip de sus şi de jos. Acest lucru era valabil şi în cazul LG G6, sau Samsung Galaxy S8, însă acestea beneficiază de un display 18:9 complet. În cazul lui iPhone X, bretonul va acoperi una dintre lateralele clipului, însă partea aceea poate fi cu uşurinţă acoperită în utilizare normală de un deget. Soluţia nu este ideală, însă toate aceste sacrificii au fost realizate pentru Face ID, noua metodă de autentificare care înlocuieşte vechiul Touch ID pe bază amprentă.

Face ID

Sistemul de autentificare Face ID este cel care a influenţat cel mai mult noul design al lui iPhone X, Apple alegând să „decupeze” display-ul celui mai inovator telefon al său din ultimii zece ani pentru a-l integra. Acesta funcţionează proiectând o serie de puncte infraroşii pe faţa utilizatorului şi o cameră cu infraroşu care detectează forma feţei în trei dimensiuni, putând astfel să verifice dacă cel care încearcă să deblocheze telefonul este sau nu utilizatorul înscris. Pe lângă asta, Face ID funcţionează doar atunci când privirea utiliatorului este îndreptată spre telefon, sistemul fiind imposibil de „păcălit” atunci când utilizatorul doarme, are ochii închişi, sau se uită în altă direcţie.

Înregistrarea feţei este chiar mai rapidă decât cea a amprentei, fiind necesară doar rotirea capului pentru câteva secunde pentru a putea funcţiona. Conform Apple, sistemul Face ID se îmbunătăţeşte în timp, folosind înregistrarea de bază ca referinţă, adăugând detalii după fiecare schimbare a coafurii, a părului facial, a accesoriilor şi oricăror alte detalii. Face ID funcţionează în majoritatea cazurilor uzuale, cu ochelari de vedere, anumiţi ochelari de soare, pălării sau fulare, atât timp cât materialele din care sunt realiate permit trecerea razelor infraroşu.

Odată înregistrată faţa utilizatorului, autentificarea cu Face ID este instantă, asemeni Touch ID, însă implică un gest de glisare în plus pentru deblocarea telefonului. Ecranul de blocare afişează acum doar numele aplicaţiilor, conţinutul acestora fiind afişat numai după ce faţa înregistrată în Face ID este detectată. De asemenea, accesarea camerei este posibilă acum pe ecranul de blocare folosind o apăsare Force Touch pe pictograma de pe ecran, în timp ce lanterna poate fi acum accesată la fel de rapid cu un gest similar.

A meritat însă decuparea ecranului şi renunţarea la senzorul de amprentă? Probabil că pentru o parte dintre utilizatori, nu. Compromisul pe partea de afişaj poate fi deranjant pentru cei care consumă mult conţinut video, în timp ce senzorul de amprentă era foarte convenabil în anumite situaţii şi mai „elegant de folosit” decât poziţionarea telefonului fix în faţă pentru deblocare.

Cât despre distanţa de deblocare, este necesară o distanţă între 30 şi 50 de centimetri de faţă pentru a funcţiona. Distanţa mai mare sau mai mică de atât nu va acţiona sistemul Face ID, în timp ce diferite condiţii de iluminare ar putea afecta acurateţea acestuia. În teorie, soarele puternic ar putea bruia Face ID, însă n-am avut parte de astfel de vreme pe perioada testării. Cert este că în testele noastre, Face ID a funcţionat aproape impecabil, cu foarte puţine probleme în autentificare, chiar şi faţă de Touch ID, care nu acţionează atunci când degetele sau dispozitivul sunt umede. De asemenea, am testat autentificarea Face ID în condiţiile pe care Apple le-a avut pe scena de prezentare din septembrie, după câteva secunde de încercare a autentificării cu alt utilizator decât cel înregistrat, Face ID blocând complet telefonul şi cerând PIN-ul. Se pare că Apple nu a minţit când a spus că sistemul făcea exact ce trebuie.

O altă funcţie posibilă datorită sistemului Face ID este animoji, o serie de pictograme emoji care pot fi animate folosind faţa utilizatorului. Acestea pot fi trimise doar către alte iPhone-uri care au instalat sistemul de operare iOS 11 şi funcţionează puţin diferit faţă de sistemul de autentificare. Atunci când porţi ochelari de vedere, sistemul nu este foarte precis în animarea părţii de sus a feţei, în timp ce distanţa de utilizare este ceva mai strictă. Această funcţie este interesantă şi amuzantă pentru câteva minute, însă cu siguranţă nu va convinge pe nimeni să cumpere telefonul.

via GIPHY

Camera foto şi concluzii

Camera foto

La capitolul cameră foto nu vom zăbovi foarte mult, întrucât nu sunt foarte multe schimbări faţă de iPhone 8 şi 8 Plus. Da, camera frontală este ceva mai bună, senzorul oferind o rezoluţie crescută, în timp ce senzorul Face ID oferă posibilitatea de a folosi modul „portret” şi pentru selfie-uri. Funcţia „portret” de pe camera frontală funcţionează similar cu cea de pe camera principală, cu menţiunea că din punct de vedere al calităţii fotografiilor, acestea sunt la rezoluţie mai slabă decât cele de pe camera principală. De asemenea, decupajul personajului pentru funcţia Stage Light nu funcţionează foarte bine fără lumină naturală şi poate părea cam „din topor” în multe situaţii, însă poate oferi rezultate decente din când în când. Aceste funcţii sunt încă în stadiu „beta”, deci probabil că vor fi îmbunătăţite în timp.

În acelaşi timp camera principală beneficiază de aceiaşi doi senzori de 12 megapixeli de pe iPhone 8 Plus, cu menţiunea că şi senzorul „tele” beneficiază acum şi de stabilizare optică. În utilizare, rezultatele între cele trei telefoane (8, 8 Plus şi X) sunt comparabile, însă există şanse mai mari ca senzorul tele de pe X să ofere cadre mai bune în situaţii de iluminare scăzută.

Deja iPhone 8 a fost depăşit în performanţă (conform DxOMark) la capitolul foto de către Pixel 2 şi Pixel 2 XL, telefoane pe care încă n-am apucat să le testăm în cadrul redacţiei Go4it. Astfel, iPhone X urcă pe locul întâi în clasamentul nostru intern, în special datorită funcţiilor în plus pe care noul telefon le are faţă de camera de pe iPhone 8 şi stabilizării optice pe ambii senzori.

Camera foto de calitate este deja o garanţie a brand-ului iPhone şi nici nu ne-am mai obosit să testăm aceste capabilităţi ale telefonului în mare detaliu. Întrucât hardware-ul intern este foarte similar cu cel de pe iPhone 8, forma şi noile metode de interacţiune cu interfaţa erau lucrurile pe care voiam să le vedem de la iPhone X mai îndeaproape.

Din păcate, imaginile realizate cu iPhone X în Portrait Mode (în format HEIC) nu au putut fi descărcate pur şi simplu din telefon prin metodele obişnuite (upload pe Google Drive). Cei care doresc să scoată fişiere JPEG din telefon trebuie să facă acest lucru printr-un cablu de date, lucru pe care nu îl ştiam cât timp am avut la dispoziţie telefonul. Astfel, vom oferi un link către galeria foto de pe Google Drive.

[GALERIE FOTO]

Concluzii

După toate acestea, a meritat însă aşteptarea? Merită iPhone X cei 1.150 de euro? Depinde. Depinde foarte mult de cât de mare fan iPhone eşti, ce buget ai pentru a cumpăra un smartphone şi cât de vechi este telefonul pe care îl ai deja. Dacă te-ai plictisit de designul pe care l-am întâlnit prima dată în 2014, la lansarea lui iPhone 6 şi totuşi vrei să rămâi pe iOS, iPhone X este momentan singura opţiune, care vine însă „la pachet” cu un cost imens.

Dacă ai un iPhone 7 sau 8, probabil că nu te încadrezi în categoria celor care au probleme de performanţă şi au nevoie de un smartphone mai puternic. De asemenea, camerele foto de pe aceste modele nu sunt cu mult în urma lui iPhone X. Modelul de faţă este dedicat momentan celor care vor să aibă cel mai bun smartphone produs de Apple vreodată şi celor care sunt dispuşi să testeze tehnologii noi, chiar dacă aceasta poate duce la experienţe de utilizare nu tocmai plăcute în anumite cazuri.

Indiferent dacă iPhone X va avea sau nu succes, direcţia în care Apple merge de acum înainte este destul de clară. Modelele cu designul „clasic” vor rămâne în ofertă câţiva ani buni de acum înainte, acestea fiind calea uşoară pentru a intra în ecosistemul iOS, în timp ce dispozitivele derivate din iPhone X vor fi modelul premium spre care vor tinde toţi fanii iPhone. Face ID pare să funcţioneze foarte bine pentru o tehnologie atât de nouă, în timp ce display-ul cu „breton” nu este atât de deranjant în utilizare pe cât este în imagini.

Ca utilizator de iPhone, pot spune că sunt impresionat nu doar de cât de diferit este noul iPhone faţă de cele care au apărut până în prezent, ci şi de faptul că Apple a ales să facă doar un smartphone „mic” din noua gamă, fără să ofere şi un model „Plus” pentru cei interesaţi. În ciuda faptului că îmi doresc să fac upgrade la un iPhone X de la un 6 Plus „muncit” şi prăfuit, aş fi fost mult mai repede convins de un iPhone X Plus. Preţul este cea mai mare piedică peste care utilizatorii de iPhone trebuie să treacă, produsul în sine fiind fără îndoială un smartphone premium de excepţie.

Părţi pozitive

Design şi construcţie premium
Display excelent
Cea mai bună performanţă pe un smartphone din acest moment
Camere foto foarte bune
Autonomie bună
Face ID este mai bun decât ne aşteptam

Părţi negative

„Bretonul” display-ului încurcă utilizarea normală
Este nevoie de ceva timp pentru a învăţa toate gesturile pentru navigarea meniurilor
Încărcătorul rapid nu este inclus în pachet

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult