iPhone X Plus va pune un ecran de 6.5” într-o carcasă cu dimensiuni identice actualului model iPhone 8 Plus

iPhone X Plus va pune un ecran de 6.5” într-o carcasă cu dimensiuni identice actualului model iPhone 8 Plus

Aşteptat în a doua jumătate a acestui an, iPhone X Plus păstrează neschimbate dimensiunile actualului model iPhone 8 Plus, dar vine cu un ecran mult mai mare şi tehnologia Face ID.

Potrivit informaţiilor aflate din surse credibile, Apple a ales să nu depăşească dimensiunile actualului model iPhone 8 Plus, singurul compromis acceptat fiind grosimea carcasei cu 0.2mm mai mare decât la modelul actual. Însă chiar şi cu scutul din sticlă aplicat la partea din spate, iPhone X Plus nu va fi mai gros de 7.7mm.

La fel ca modelul iPhone X deja lansat, versiunea Plus va avea un ecran decupat la partea de sus, care acoperă toată partea din faţă a telefonului. Designul edge-to-edge şi eliminarea tastei Home de sub ecran permit obţinerea unei diagonale de afişare impresionantă, de 6.5”, fără ca ergonomia carcasei să aibă de suferit.

Simultan cu iPhone X Plus, Apple ar putea lansa şi un model iPhone cu ecran de 6.1”, de data acesta folosind tehnologia LCD mai puţin costisitoare. Însă nu ar trebui să ne aşteptăm la un preţ cu mult mai atractiv, Apple decizând să păstreze Face ID, una dintre cele mai costisitoare dotări introduse de iPhone X.

Actualul iPhone X va primi şi el o revizie, noul model venind echipat cu un senzor optic îmbunătăţit pentru camera foto şi lentile care lasă să pătrundă mai multă lumină.

În ce priveşte partea de software, versiunea iOS 12 este aşteptată să aducă suport pentru folosirea sistemului de autentificare Face ID din poziţie orizontală, acomodând debutul acestei tehnologii pe tabletele din seria iPad.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult