iPhone XI: iată cum ar putea arăta noul telefon de top de la Apple

13.03.2019
iPhone XI: iată cum ar putea arăta noul telefon de top de la Apple

Site-ul de tehnologie Phone Arena a propus săptămâna trecută un design pentru Galaxy Note10, folosind informaţiile neoficiale disponibile în acest moment şi adaptând liniile de design ale seriei Galaxy S10 pentru a ne oferi o privire în viitorul apropiat al telefoanelor Samsung. Acum face acelaşi lucru cu dispozitivele Apple, prezentând un design posibil pentru noul iPhone XI (sau iPhone 11), adaptat folosind zvonurile pe care le-am auzit în ultimele câteva săptămâni.

Imaginile 3D au fost realizate folosind şi zvonurile despre un mod „întunecat” al interfeţei din sistemul de operare iOS 13, toate meniurile şi pictogramele fiind adaptate la nuanţe de negru şi gri, alături de culorile obişnuite prezente în prezent în iOS 12.

În general, design-ul nu pare să fie foarte diferit faţă de cel al unui iPhone X sau iPhone XS. Zvonurile lansate de curând pe internet din surse reputabile sugerează că iPhone XI nu va fi foarte diferit la exterior, însă pot fi observate câteva mici schimbări. Notch-ul din imaginile de pe Phone Arena este semnificativ mai mic, lucru posibil datorită maturizării tehnologiei True Depth care permite deblocarea facială prin intermediul Face ID. Aici va fi integrată din nou şi camera frontală, alături de un difuzor pentru apeluri.

Pe partea din spate, camera are o formă similară, însă în locul blitz-ului LED apare o a treia cameră. iPhone X, XS şi XS Max beneficiază de sisteme dual-camera cu o cameră wide obişnuită şi o cameră cu zoom 2x, iar zvonurile spun că cea de-a treia ar putea fi un senzor TOF (Time-of-Flight), care să îmbunătăţească funcţionalitatea AR din iOS. Alternativ, Apple ar putea integra aici un senzor nou şi un obiectiv ultra-wide, pentru a oferi paritate cu sistemul de camere de pe Samsung Galaxy S10 şi modelele de top de la Huawei.

Imaginile cu iPhone XI de până acum sugerau că sistemul de camere ar putea fi mutat de pe stânga pe centru, într-o orientare orizontală, însă există de asemenea zvonuri care sugerază că nu este cazul. Mai mult, în cazul blitz-ului de pe spate, Phone Arena sugerează că există două posibilităţi diferite de cea a unui ring-flash în jurul camerei din centru: fie acesta este mutat mai jos, fie rama modului de cameră s-ar putea aprinde, fiind realizat dintr-un plastic transparent. Probabil că cea de-a doua opţiune nu este tocmai realizabilă, întrucât nu prea se împacă cu filosofia de design Apple de până acum.

Galerie foto

Desigur, aceste imagini sunt realizate doar pe baza informaţiilor pe care le avem în acest moment, deci există destul loc de schimbări în următoarele şase luni. Următorul eveniment Apple va avea loc pe 25 martie şi va fi concentrat pe tablete, accesorii şi servicii, deci design-ul final al noilor iPhone-uri va fi cel mai probabil definitivat cândva prin vară, cu lansarea programată pentru luna septembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult