iPhone XS, criticat pentru că şi-ar înfrumuseţa prea mult utilizatorii care folosesc camera frontală pentru poze selfie

iPhone XS, criticat pentru că şi-ar înfrumuseţa prea mult utilizatorii care folosesc camera frontală pentru poze selfie

Apple a introdus pentru seria de telefoane iPhone XR, XS şi XS Max o tehnologie numită computational photographing, care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru a retuşa automat pozele generate de camera foto. Filtrul Smart HDR este activ atât pentru camera foto principală dar şi cea frontală, într-o formă optimizată pentru autoportrete.

În timp ce unii utilizatori se arată de-a dreptul încântaţi de felul cum arată în selfie-urile obţinute cu iPhone XS, cei mai atenţi la detalii au observat diferenţe destul de mari între pozele obţinute folosind camera foto instalată la partea din spate şi cea frontală, acuzând Apple că netezeşte nepermis de mult trăsăturile faciale.

Numită în glumă scandalul ‘BeautyGate’, problema ar fi de fapt un bug în algoritmul Smart HDR, manifestat prin alegerea unui şablon incorect pentru procesarea imaginii, potrivit mai degrabă pentru poze cu timp mare de expunere şi mai puţine detalii, cum sunt cele obţinute în condiţii de iluminare insuficientă. Rezultatul este comparabil aplicării filtrelor de „frumuseţe” în aplicaţia Snapchat, pozele cu aspect nenatural inundând deja reţelele de socializare.

Deşi Apple nu a oferit nici un comentariu pe această temă, probabil că remediul va fi inclus în actualizarea iOS 12.1 aşteptată pentru luna viitoare, pozele generate folosind camera frontală urmând să redea mai bine trăsăturile faciale, inclusiv defectele.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video