Japan Display a prezentat display-ul Full Active Flex, primul LCD flexibil

26.01.2017
Japan Display a prezentat display-ul Full Active Flex, primul LCD flexibil

Samsung este de câţiva ani lider pe piaţa de display-uri pentru dispozitive mobile, fiind cel mai mare producător de panouri Super AMOLED. Compania coreană este printre puţinele care oferă şi display-uri flexibile pentru parteneri, oferind posibilitatea de a le integra în dispozitive cu forme neobişnuite, precum smartphone-uri curbate. Japan Display crede însă că şi LCD-urile pot fi folosite în moduri similare, prezentând Full Active Flex, un nou tip de panou flexibil.

Dacă până în prezent OLED era singura opţiune pentru dispozitive cu ecran curbat Japan Display doreşte să ofere o alternativă, care probabil va fi şi mai ieftină odată ce intră în producţie de masă. Panoul Full Active Flex prezentat de compania japoneză măsoară 5,5” şi oferă rezoluţie Full HD, ceea ce sugerează că nu va fi integrat în dispozitive high-end pentru început. Având în vedere că abia în 2018 va putea fi fabricat în volume mari, probabil că acest display va fi o soluţie atractivă pentru cei care îşi vor dori să lanseze smartphone-uri mid-range curbate.

Alte caracteristici ale panoului Full Active Flex sunt frecvenţa de funcţionare de 60 Hz, care poate scădea până la 15 Hz pentru a limita consumul de energie, cât şi faptul că va fi aproape imposibil de spart. Stratul de cristale lichide este protejat pe ambele părţi de un substrat din plastic, material care asigură şi flexibilitatea.

Citeşte şi: LG G Flex 2 review

Cu siguranţă însă, companiile care vor implementa aceste display-uri în dispozitivele lor vor apela la un strat de sticlă pentru protecţie, întrucât plasticul nu poate asigura rezistenţă la zgârieturi. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video