Jocurile Olimpice de la Rio vor fi transmise în VR exclusiv pe dispozitive Samsung

04.07.2016
Jocurile Olimpice de la Rio vor fi transmise în VR exclusiv pe dispozitive Samsung

Întrucât Samsung este unul dintre partenerii importanţi ai Jocurilor Olimpice de la Rio, cât şi unul dintre cei mai mari susţinători ai tehnologiei VR, era de aşteptat ca headset-ul Gear VR să primească conţinut de la faţa locului. Cu toate acestea, nimeni nu se aştepta ca dispozitivele Samsung pentru realitate virtuală să primească conţinut exclusiv în acest format. În ciuda prezenţei pe piaţă a mai multor soluţii pentru VR mobil, doar utilizatorii Gear VR vor beneficia de materiale video de acest gen.

Transmisiile şi înregistrările video la 360 de grade vor fi realizate de Olympic Broadcasting Services, divizia oficială pentru producţie video din cadrul International Olympic Committee. Aceasta furniează materiale oficiale şi transmisii către toate televiziunile la nivel mondial, însă doar utilizatorii de Samsung Gear VR vor beneficia de acest tip de conţinut. Pentru a-l accesa va fi nevoie însă de instalarea aplicaţiei NBC Sports, care va intra într-un mod „VR” atunci când detectează un dispozitiv Gear VR conectat la smartphone.

Printre evenimentele şi probele care vor fi filmate în 360 de grade se vor regăsi ceremoniile de deschidere şi de închidere ale festivităţilor, concursurile de baschet, gimnasică şi alergat. Acesta vor fi transmise întde 6 şi 22 august prin aplicaţia de smartphone, însă nu vor fi disponibile live.

Desigur, nu toate smartphone-urile cu Android şi nici măcar toate dispozitivele Samsung nu sunt compatibile cu Gear VR. Singurele modele care pot fi folosite cu acest headset sunt recentele Galaxy S7 şi S7 edge, Galaxy S6, S6 edge şi S6 edge+, cât şi phablet-ul de anul trecut, Galaxy Note 5. Deşi Samsung încă nu făcut încă un anunţ oficial, o variantă „Olympic Edition” a lui Galaxy S7 este aşteptat să apară pe piaţă cândva înainte de începerea Jocurilor Olimpice.

Citeşte şi Samsung pregăteşte Galaxy S7 Olympic Edition, dedicat Jocurilor Olimpice de la Rio

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult