K-Touch prezintă telefonul cu cameră de 8 MP

26.05.2008
K-Touch prezintă telefonul cu cameră de 8 MP

CIF, VGA, 1.3 MP, 2 MP, 3.2 MP şi 5 MP – aşa au evoluat telefoanele mobile lansate pe bătrânul continent, dacă privim lucrurile prin prisma camerei foto încorporate. A trecut însă mai mult de un an de la apariţia lui Nokia N95 (primul mobil ce realiza fotografii la 5 MP rezoluţie) şi se pare că în această privinţă tot asiaticii impun ritmul. Mulţi dintre voi aţi auzit de Samsung B600 – telefonul cu cameră de 10 MP care s-a încăpăţânat să ajungă în Europa. Astăzi, cu ocazia târgului chinezesc de tehnologie CHITEC 2008, compania K-Touch a expus un terminal un pic mai modest ce oferă o cameră de “doar” 8 MP.

Samsung B600

Sigur, K-Touch este un nume care nu ne spune nimic (poate doar dacă îl asociem cu tehnologiile de ambalare a produselor de panificaţie), dar ceea ce ne-a atras atenţia a fost procesorul de imagine Canon DIGIC III prezent în interiorul telefonului chinezesc şi specificaţiile camerei, asemănătoare cu cele ale unui aparat foto ultra-compact: zoom optic 3x (distanţă focală 5,7 – 17,1 mm) şi valori ISO de până la 1600.

K-Touch 8 MP Phone

Mai multe detalii nu se cunosc, dar cert este că în Europa nu vom vedea prea curând astfel de telefoane. Nu că nu ne-am dori…

K-Touch 8 MP Phone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News