Lansare iPhone 5S şi iPhone 5C în direct – LIVE TEXT

Lansare iPhone 5S şi iPhone 5C în direct - LIVE TEXT

IMPORTANT: Această ştire este de tip LIVE TEXT. Ea va fi modificată în timp real pe parcursul evenimentului de lansare Apple. Apăsaţi F5 la intervale de câteva minute pentru a afla detaliile despre noile telefoane iPhone 5S şi iPhone 5C.


 

21:06 – În mod surprinzător, Apple va continua să vândă iPhone 4S alături de cele două modele prezentate în această seară. Precomenzile încep pe 13 septembrie, iar dispozitivele vor intra pe câteva pieţe importante începând din 20 septembrie. Cele două iPhone-uri noi vor fi disponibil în 100 de ţări până la sfârşitul anului.

21:04 – Preţurile pentru iPhone 5S sunt anunţate. Versiunea cea mai scumpă, cu memorie de 64 GB, va costa 399 $ cu un contract pe doi ani.

21:01 – Senzorul ce citeşte amprenta este de tip capacitiv. Amprentele sunt păstrate într-o memorie criptată, separată. Amprentele de autentificare nu sunt transmise de telefon şi nu pot fi folosite de alte aplicaţii. Pe de altă parte, unele aplicaţii vor pemite autentificarea cu ajutorul amprentei. Spre exemplu, veţi putea atinge senzorul pentru a confirma cumpărarea unei aplicaţii de pe iTunes.

20:58 – Aflăm acum ce se află în spatele inelului din jurul butonului frontal. Este noua funcţie de securitate iSight. Senzorul poate citi amprenta din orice direcţie. Cercul lucios este senzorul de prezenţă, ce activează cititorul de amprentă din spatele unui cristal de safir. Deblocarea telefonului se poate face cu o simplă atingere a acelei zone.

20:53 – Camera foto permite fotografierea în rafală cu 10 cadre pe secundă şi filmare 720p cu 120 fps pentru clipuri rulate cu încetinitorul. Sunt prezentate o serie de poze realizate cu noul iPhone 5s, inclusiv o panoramă de 28 MP.

20:50 – Am aflat motivul pentru care iPhone 5S are două LED-uri. Ele oferă lumină albă în temperaturi de culoare diferite, pentru a putea păstra culorile naturale atât în interior, cât şi în lumină naturală. Cele două LED-uri pot oferi până la 1000 de trepte diferite de lumină albă.

20:48 – Vorbim despre camera foto a lui iPhone 5S. Aceasta are acum un nou obiectiv cu cinci elemente şi F2.2. Apple a făcut ceea ce alţi producători nu au vrut: au păstrat numărul de MP şi au mărit suprafaţa senzorului cu 15%.

20:46 – Autonomia lui iPhone 5S este scoasă în evidenţă. El va sta 250 de ore în stand-by, va rula clipuri video timp de 10 ore şi permite navigare pe Internet prin conexiune LTE timp de 10 ore.

20:45 – Una din noutăţile aduse de iPhone 5S este co-procesorul M7. Acesta se ocupă de giroscop şi accelerometru şi va oferi o platformă avansată pentru aplicaţii de fitness şi nu numai. El poate să stabilească dacă stai pe loc, mergi sau eşti într-un autovehicul.

20:41 – Sunt prezentate câteva jocuri ce vor rula foarte bine pe noul iPhone 5S. Se remarcă inelul lucios din jurul butonului frontal.

20:37 – Aplicaţiile anterioare, create pe 32 de biţi vor fi compatibile cu noul sistem de operare iOS 7. Pentru iPhone 5S, aplicaţiile native de la Apple vor rula pe 64 de biţi. Această arhitectură va oferi sporuri semnificative de performanţă, ajutată de noul chipset A7. Printre altele, iPhone 5S va suporta OpenGL|ES 3.0, la fel ca Nexus 7.

20:36 – Noul iPhone 5S va veni cu un nou chipset, A7. Acesta este primul chipset pe 64 de biţi integrat într-un smartphone! Acestea fiind spuse, iOS 7 va rula pe 64 de biţi pe noul iPhone.

20:34 – Este prezentat cel de-al doilea model de smartphone, iPhone 5S. Carcasa din aluminiu va fi disponibilă în trei culori: Silver, Gold şi Space Gray.

20:30 – Rulează un clip în care Jony Ive vorbeşte despre cum a fost creat noul iPhone 5C.

20:28 – Sunt anunţate preţurile pentru Statele Unite. Noul iPhone 5C, disponibil în cinci culori, va costa 99 $ în versiunea cu 16 GB şi 199 $ cu memorie de 32 GB. Preţurile sunt valabile pentru contracte pe doi ani. Husele din silicon costă 29 $.

20:26 – Aşa cum era de aşteptat, o bună parte din specificaţii sunt identice cu cele ale lui iPhone 5. Ecranul de tip Retina păstrează diagonala de 4”. Procesorul A6 a fost păstrat şi el, însă bateria este puţin mai mare decât cea a modelului anterior. Camera foto nu a primit vreun upgrade.

20:23 – Phill Schiller prezintă noul iPhone 5C. Capacul din spate este din policarbonat rezistent şi este construit dintr-o singură bucată. Pentru carcasă, Apple oferă o husă de protecţie din silicon fin.

20:21 – Până acum, Apple păstra vechea versiune a iPhone-ului şi o vindea la un preţ mai mic. Lucrurile se schimbă anul acesta. iPhone 5 va fi înlocuit cu două modele noi.

20:18 – Tim Cook revine pe scenă şi vorbeşte despre productivitatea dispozitivelor ce rulează iOS. Este prezentată suita iWork cu Keynote, Pages şi Numbers. Sunt menţionate iPhoto şi iMovie.

20:09 – Craig Federighi vorbeşte despre iOS. În luna următoare, Apple va atinge cifra de 700 milioane de dspozitive vândute cu iOS. Sunt prezentate câteva din facilităţile introduse de noul sistem de operare, cum ar fi Command Center şi Notification Center. Cele mai vechi modele ce vor putea primi upgrade-ul la iOS 7 sunt iPhone 4, iPad 2 şi iPod touch 5 gen.

20:01 – Tim Cook a urca pe scenă şi prezintă câteva informaţii despre iTunes Festival, un eveniment aflat în al cincelea an. Urmează un clip promoţional pentru el.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News