Lansarea iPhone 12 va fi amânată, spune un partener Apple

05.06.2020
Lansarea iPhone 12 va fi amânată, spune un partener Apple

Apple pare să fi vândut un număr record de iPhone-uri în prima partea a acestui an. Problemele cauzate de pandemia de COVID-19 vor fi văzute însă mai târziu. Mai multe zvonuri sugerau că lansarea modelelor iPhone 12 a fost amânată. Acum avem și o confirmare din partea unui furnizor de componente. Conform CEO-ului Broadcom, Hock Tan, noile modele de iPhone vor ajunge pe piață în ultima parte a anului.

Cât va fi amânată lansarea iPhone 12

Broadcom este unul dintre furnizorii de componente Apple, compania dezvoltând cipuri și soluții de conectivitate wireless. Componentele sale sunt folosite pe iPhone-uri de mulți ani. În fiecare an, în jurul lansării din septembrie, compania avea încasări mai mari decât de obicei. Hock Tan a transmis investitorilor că anul acesta va fi o întârziere majoră pentru trimestrul în care tradițional se vedea această creștere.

Tan nu a numit Apple direct, fiind probabil obligat prin contract să nu divulge astfel de informații. Totuși, acesta a dezvăluit că produsel „unui mare producător american de telefoane mobile” vor întârzia. Astfel, veniturile companiei pe trimestrul al treilea, care erau de obicei mari, sunt așteptate acum în trimestrul al patrulea.

Această veste nu înseamnă obligatoriu că iPhone 12 va fi lansat abia în decembrie. Luna septembrie este ultima din trimestrul al treilea.  Chiar și o întârziere de câteva săptămâni ar putea justifica mutarea încasărilor de pe un trimestru pe altul. Astfel, prezentarea iPhone ar putea avea loc chiar și în luna octombrie. Zvonurile din trecut sugerau însă că Apple ar putea să mute lansare cu vreo două luni. Același interval de timp au fost și fabricile din China afectate la începutul anului. Acestea au lucrat atunci la capacitate scăzută sau chiar deloc.

Astfel, lansarea Apple ar putea fi amânată până în noiembrie. Pentru că Black Friday, care anul acesta are loc pe 27 noiembrie, este cel mai important moment pentru retail, probabil că Apple va încerca să lanseze telefoanele înainte de acest moment. Chiar dacă nu vor fi la reducere, fiind produse noi, acestea vor fi mai căutate de Black Friday. Cum Apple obișnuiește să prezinte telefoanele cu aproximativ o săptămână înainte ca ele să fie disponibile pe piață, avem o idee despre când ar putea fi lansate.

Când va ajunge iPhone 12 în magazinele din SUA și România

Cu o prezentare pe 10 noiembrie, o zi de marți, tradițională pentru evenimentele Apple, lansarea ar putea ave loc vineri, 20 noiembrie, cu o săptămână înainte de Black Friday. Acest lucru înseamnă că telefoanele Apple ar putea ajunge în România o săptămână mai târziu, pe data în care este organizat la americani Black Friday.

Totuși, în România, cel mai probabil, Black Friday va avea loc pe 20 noiembrie. Motivul acestui decalaj este în principal faptul că pe 1 decembrie se sărbătorește Ziua Națională a României, care poate împiedica livrările. Cu o săptămână în plus pentru livrări, o mare parte dintre comenzi poate fi onorată înainte de a intra în perioada cu zile libere și sărbătoare. De altfel, odată ce încep ninsorile din decembrie, transporturile de produse vor fi îngreunate, așa că o parte cât mai mare de produse ar trebui livrate înainte ca vremea să se strice.

(via Phone Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult