Lansarea Mate 30: urmăreşte live evenimentul. Huawei ar putea lansa şi noi ceasuri, tablete şi televizoare

19.09.2019
Lansarea Mate 30: urmăreşte live evenimentul. Huawei ar putea lansa şi noi ceasuri, tablete şi televizoare

Huawei lansează astăzi, începând cu ora 15:00, seria de smartphone-uri Mate 30 în cadrul unui eveniment de prezentare pe care îl ţine la Munchen. În cadrul acestuia sunt aşteptate cele trei modele Mate 30 (Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Pro Porsche Design şi Mate 30 Lite), alături de alte câteva produse Huawei. Compania va transmite live întreaga conferinţă de presă, pe care o puteţi urmări live în cadrul acestui articol.

Iată ce produse noi sunt aşteptate în cadrul acestui eveniment:

Seria Huawei Mate 30

Seria Mate 30 promite să fie cea mai performantă din portofoliul Huawei de până acum. Modelele cele mai performante, adică Mate 30, Mate 30 Pro şi Mate 30 Pro Porsche Design, vor fi echipate cu noul chipset Kirin 990, care va oferi performanţă semnificativ îmbunătăţită faţă de modelul 980 de anul trecut. Huawei va lansa şi variante 5G ale acestor telefoane, chipset-ul 990 fiind primul de pe piaţă care este livrat şi într-o variantă cu modem 5G integrat. Nivelul de performanţă pentru cele trei smartphone-uri high-end Mate 30 este aşteptat să fie similar între modele.

La capitolul performanţă foto, Huawei pregăteşte un sistem cu patru camere. Pentru prima dată pe un smartphone, vor fi integraţi doi senzori de 40 megapixeli, dintre care unul pare să fie realizat special pentru filmare la calitate înaltă. Zvonurile vorbesc despre posibilitatea filmării în rezoluţie 8K, sau despre filmări în slow-motion la 7680 de cadre pe secundă, adică care încetineşte de 8 ori mai mult decât telefoanele precum Galaxy Note10, Xperia 1 sau Huawei P30 Pro, care filmează la 960 de cadre pe secundă.

Mate 30 Lite este însă un model puţin diferit. Conform fotografiilor disponibile în acest moment şi acesta va integra un sistem de patru camere, însă camerele par a fi „împrumutate” de pe dispozitivele Honor 20 în materie de hardware. De asemenea, display-ul nu va fi unul cu notch, ci unul perforat în colţul din stânga-sus.

Din păcate, există posibilitatea ca toate aceste dispozitive să fie livrate cu software-ul EMUI 10 bazat pe Android 10, însă fără acces la serviciile şi aplicaţiile Google. Acest lucru înseamnă că acest dispozitive nu vor putea accesa magazinul de aplicaţii Google Play Store.

Huawei MediaPad M6

Piaţa de tablete cu Android a scăzut foarte mult în ultimii ani, Samsung şi Huawei fiind ultimele companii care mai depun eforturi în a ţine această categorie de produse în viaţă. Huawei MediaPad M6 a fost deja anunţată pentru piaţa din China, însă aceasta ar putea fi anunţată şi pentru piaţa din Vest. Aceasta va fi cea mai puternică tabletă Huawei de pe piaţă, echipată cu chipset Kirin 980, un ecran UHD şi compatibilitate cu stylus şi tastatură.

De asemenea, această tabletă ar putea fi una dintre puţinele pe care Huawei le va mai lansa în Europa echipată cu Android oficial de la Google, cu acces la Play Store.

Huawei Watch GT2, Huawei Band 4 Pro

Huawei Watch GT s-a dovedit a fi un adevărat succes pentru compania chineză, aşa că o generaţie Watch GT2 nu putea să lipsească. Noul ceas va fi livrat în două variante, de 42 şi 46mm, cu ecrane AMOLED de 1.2, respectiv 1.39” în diametru. Acestea vor avea la bază procesorul Kirin A1, care va asigura un consum redus de energie. De asemenea, ceasul va integra senzori avansaţi precum Bluetooth 5.1, GPS, giroscop, senzor geomagnetic, senzor de presiune atmosferică şi senzor pentru puls. Rezistenţa la apă va fi un factor important, cu posibilitatea de scufundare de până la 50m.

Huawei Band 4 Pro va fi o soluţie pentru cei care nu vor să cheltuie mai mulţi bani pentru ceas, dar îşi doresc funcţii de fitness. Brăţara inteligentă va integra senzor pentru puls şi un ecran OLED, însă va face o schimbare majoră faţă de Band 3 Pro de anul trecut: va permite încărcarea printr-un port USB integrat în brăţară. Modelul precedent folosea un suport de încărcare pe contacte, mic şi uşor de pierdut.

Huawei TV

În cele din urmă, Huawei ar putea prezenta primul său televizor în cadrul acestui eveniment. Luna trecută, Honor a anunţat Honor Vision TV, primul dispozitiv echipat cu sistemul de operare proprietar Harmony OS.

Huawei TV este aşteptat cu acelaşi sistem de operare şi cu performanţă premium. Acesta va integra un panou 4K de top şi va oferi performanţă audio mai bună decât modelele Honor deja lansate. Şi acest model este aşteptat cu o cameră foto retractabilă în partea de sus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult