LEAGOO M7, smartphone ieftin cu ecran mare şi dual camera, inspirat de iPhone 7 [REVIEW]

06.07.2017
LEAGOO M7, smartphone ieftin cu ecran mare şi dual camera, inspirat de iPhone 7 [REVIEW]
Prezentare

Parte din armata de clone iPhone 7 destinate cumpărătorilor cu bugete mici, LEAGOO M7 reuşeşte să atragă atenţia cu un pachet de dotări surprinzător de complet, ţinând cont de preţul cerut.

Prezentare

Cu preţ de numai 68 dolari, LEAGOO M7 se prezintă cu un design exterior amintind de alternativa mult mai costisitoare livrată de Apple, dar cu finisaje din plastic mai puţin pretenţioase şi capac detaşabil, adăpostind un acumulator de 3000 mAh, două slot-uri pentru cartelă SIM şi slot microSD. LEAGOO a reuşit să păstreze până şi scutul din sticlă Gorilla Glass 4 cu margini curbate, esenţial pentru obţinerea unui produs cu aspect premium şi rezistent la uzură.

Versiune ceva mai slab dotată a modelului LEAGOO M8 prezentat într-un material anterior, M7 pune la dispoziţie un ecran IPS HD cu diagonală 5.5”, animat însă cu ajutorul unui chipset MediaTek MT 6580 sprijinit cu 1GB memorie RAM. Limitarea este oarecum atenuată de versiunea Android 7.0 bine optimizată pentru folosirea eficientă a resurselor de memorie, însă nu de ajuns pentru a putea savura şi jocuri de Android mai pretenţioase. Un alt compromis de acceptat la acest nivel de preţ, M7 asigură doar suport pentru conexiuni de internet mobil la viteze 3G.

Trecând şi la aspectele pozitive, M7 vine cu sistem dual camera  (8MP + 5MP) şi mod SLR pentru obţinerea de portrete mai expresive, aplicând efecte de focalizare selectivă care nu sunt disponibile cu o cameră foto obişnuită. Şi camera frontală cu rezoluţie 5MP promite un nivel de calitate suficient de bun pentru selfie-uri reuşite. Modelul poate filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secundă prin camera principală, însă nu mai mult de rezoluţie SD 480p folosind camera frontală.

Plasat sub ecran, senzorul de amprente ia şi rolul de tastă Home cu acţionare mecanică, respectiv declanşator atunci când folosim camera frontală. Cu toate acestea, versiunea de Android reţine şi cele trei taste virtuale pentru navigare, însă cestea pot fi ascunse dacă dorim să lăsăm mai mult spaţiu aplicaţiilor cu care lucrăm.

LEAGOO M7 vine echipat doar cu un set minim de aplicaţii Google preinstalate, producătorul lăsând utilizatorului libertatea de a-şi personaliza telefonul după bunul plac. Singura modificare adusă versiunii de Android este aplicarea unui wallpaper şi set de icon-uri viu colorate, inspirate de seria iPhone.

Cu design simplu la partea din faţă, telefonul încadrează ecranul de 5.5”  cu o ramă destul de îngustă. Principalul element distinctiv este senzorul biometric cu formă ovală, ce joacă şi rolul de tastă Home cu acţionare mecanică.

Butoanele Power/Volum sunt plasate în dreapta ecranului, la nivelul degetului opozant. Conectorul micro USB se află la partea de sus, lângă jack-ul pentru căşti.

Leagoo M7 – specificaţii:

 • Ecran: 5,5”, 1280 x 720 pixeli, IPS
 • Sistem de operare: Android 7.0
 • Chipset: MTK6580
 • Procesor: 4 x ARM Cortex-A7 32 bit (1,3 GHz)
 • Procesor grafic: ARM Mali-400MP
 • RAM: 1 GB
 • Memorie: 16 GB
 • Card: slot micro SD
 • Date: 3G (850/1900/2100MHz)
 • WiFi: 802.11 b/g/n
 • Bluetooth: 4.0
 • USB: microUSB
 • Cameră foto: 8 MP + 5MP, autofocus, cu flash dual LED
 • Filmare video: FHD
 • Cameră foto frontală: 5 MP
 • Baterie: 3000 mAh (detaşabilă)
 • Dimensiuni: 156 x 77.9 x 7.9 mm
 • Greutate: 173 grame
 • Senzori: proximitate, accelerometru, lumină ambiantă, biometric
 • Altele: OTG, Battery saver, radio FM, receptor A-GPS

Disponibil în versiuni de culoare champagne gold , negru şi roşu, LEAGOO M7 este livrat împreună cu un adaptor AC 5V/1,5A, cablu USB, set handsfree cu fir, respectiv folie protecţie pre-aplicată pe ecran şi husă de protecţie din silicon transparent.

 

Experienţa în utilizare, Concluzie

Experienţa în utilizare

LEAGOO M7 pune la dispoziţie un ecran HD de 5.5” protejat sub un scut din sticlă de tip arc-edge, rezistent la zgârieturi superficiale şi bine iluminat. Deşi oferă o bună calitate a imaginii, acesta are ca dezavantaj tratamentul oleofobic mai puţin eficient împotriva urmelor de amprente.

Livrat cu versiunea Android 7.0 şi o interfaţă uşor modificată, dar fără efecte vizuale în exces, M7 oferă o experienţă destul de cursivă la interacţiunea cu funcţiile de bază. Însă performanţa resimţită în aplicaţii uzuale (ex. Facebook şi Chrome) nu este prea grozavă, memoria RAM de 1GB inducând o funcţionare nu atât de cursivă pe cât aş fi dorit.

Prevăzut cu senzor biometric, LEAGOO M7 permite deblocarea ecranului cu o singură atingere la partea de jos, împiedicând totodată accesul neautorizat la funcţiile telefonului. Contrar aşteptărilor pentru un smartphone entry-level, senzorul de amprente este rapid şi precis, validarea amprentei durând mai puţin de o secundă.

Apelurile se aud clar şi puternic prin casca audio, iar microfonul nu pune probleme de claritate în ciuda absenţei funcţiei noise-canceling.

Stabilitatea semnalului este bună, atât la reţeaua de telefonie mobilă, cât şi cea WiFi. În ce priveşte accesul la internet mobil, LEAGOO M7 este limitat la conexiuni 3G, astfel că vitezele nu vor depăşi prea des pragul de 20 Mbps. Chiar şi aşa, paginile se încarcă suficient de repede în browserul web.

LEAGOO M7 – teste de performanţă:

 • 3DMark (Ice Storm Extreme) – 2000
 • AnTuTu Benchmark 6.0 – 24456
 • GFXBench 4.0 – T-Rex: 246 frames (Offscreen, 1080p)
 • Quadrant – 5967
 • Geekbench 3 – 411 (single-core). 1178 (multi-core)
 • A1SD benchmark – 69,14 MB/s citire / 8,46 MB/s scriere (memoria internă)

Ajutat cu un acumulator de 3000 mAh, M7 oferă aproximativ două zile de utilizare în condiţiile unui regim de folosire moderată, suficient pentru a nu căuta prea des adaptorul AC.

Camera Foto

LEAGOO M7 vine echipat cu o cameră foto duală (8 MP+5MP), oferind poze surprinzător de bune în zilele însorite.

Din păcate nivelul detaliilor scade rapid odată cu diminuarea luminii ambiante, blitz-ul LED nefiind de prea mare ajutor în compensarea acestui aspect. Venind doar în completarea listei cu specificaţii, sistemul dual-camera nu este de prea mare ajutor în obţinerea unor poze mai reuşite, modul DSLR generând rezultate cel puţin discutabile.

Folosit pentru a filma la rezoluţie 1080p, M7 obţine clipuri video la calitate destul de bună, chiar dacă în privinţa clarităţii imaginii există loc şi de mai bine.

Concluzie

Puţin costisitor, dar înzestrat cu ecran spaţios şi cea mai nouă versiune de Android, LEAGOO M7 poate fi un bun prim-smartphone de oferit cadou unui membru al familiei, pentru acces în reţelele de socializare şi poze ocazionale. În schimb, absenţa conectivităţii 4G trage destul de mult in jos acest dispozitiv, iar cantitatea de 1GB memorie RAM nu îl recomandă pentru folosire intensivă.

Telefonul LEAGOO M7 poate fi achiziţionat la preţul de 67.99 dolari.

Părţi pozitive

Preţ accesibil
Android 7.0
Autonomie bună a bateriei
Ecran spaţios şi design de carcasă destul de reuşit

Părţi negative

1GB memorie RAM
Doar conectivitate 3G

Tags:
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult