Lenovo aduce înapoi jack-ul de căşti pe noul său smartphone de top

18.04.2017
Lenovo aduce înapoi jack-ul de căşti pe noul său smartphone de top

Smartphone-ul de top din 2016 de la Lenovo, Moto Z, a fost lansat în două variante. Clasicul Moto Z, care a ajuns să fie vândut în mai multe pieţe şi Moto Z Force, cu ecran rezistent la şocuri, care a avut parte de o lansare limtată. Se pare însă că cea de-a doua generaţie de smartphone-uri Moto Z va ajunge pe mai multe pieţe în ambele versiuni, în timp ce o funcţie pe care toţi o credeau pierdută se va întoarce odată cu acest model.

Moto Z de la Lenovo a fost unul dintre primele smartphone-uri din 2016 care a renunţat la jack-ul de căşti. Au urmat modele de la LeEco, Apple şi HTC, însă primele detalii despre noul Moto Z2 Force sugerează că acesta va fi compatibil cu toate căştile de pe piaţă. Acest lucru nu înseamnă automat că şi modelul standard, Moto Z2 va beneficia de acelaşi port audio, întrucât cele două dispozitive au dimensiuni diferite, iar Moto Z (primul) venea cu un corp cu grosime de numai 5,2 mm (în timp ce noul Z2 Force va măsura 5,99 mm în grosime).  

Alte detalii despre Moto Z2 Force fac referire la capabilităţile sale tehnice. Acesta va beneficia de un chipset Snapdragon 835 de la Qualcomm, va folosi un sistem foto dual-camera, o premieră pentru seria Moto, va beneficia de compatibilitate cu toate accesoriile Moto Mods lansate până în prezent şi va include un modem foarte rapid pentru transfer de date compatibil cu standardul LTE Cat 16 (viteze de transfer gigabit).

Lansarea noilor Moto Z2 ar putea avea loc foarte curând, anul trecut anunţul fiind făcut în luna mai, dispozitivele fiind disponibile în magazinele din Statele Unite încă din vară. Este posibil ca seria Z2 să urmeze acelaşi traseu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult