Lenovo ar putea renunţa la Android-ul „stock” pe Moto Z2 în favoarea interfeţei ZUI

25.04.2017
Lenovo ar putea renunţa la Android-ul „stock” pe Moto Z2 în favoarea interfeţei ZUI

Lenovo renunţă complet la brandingul vechi al smartphone-urilor sale, bazându-se în totalitate pe brandul Moto de acum înainte. Se pare însă că această decizie va avea un impact şi asupra dispozitivelor Moto, care până în prezent erau livrate cu versiuni de Android aproape nealterate, oferind o experienţă foarte apropiată de cea standard, dezvoltată de Google. Acest lucru ar putea fi schimbat odată cu lansarea seriei Moto Z2.

Conform GizmoChina, Lenovo pregăteşte integrarea interfeţei ZUI, dezvoltată în trecut pentru dispozitivele din seria ZUK, care erau comercializate predominant în China. Acest lucru înseamnă că utilizatorii de Moto Z2 vor trebui să renunţe la aspectul standard al sistemului de operare Android în favoarea unor meniuri, animaţii şi pictograme dezvoltate de Lenovo. O parte dintre fani ar putea fi deranjaţi de această decizie, întrucât Android-ul în stil AOSP era unul dintre cele mai mari avantaje ale seriei Moto.

Dintre toate dispozitivele high-end de pe piaţă, cele produse de Lenovo sub brandul Moto erau singurele în afară de cele din seriile Nexus sau Pixel care beneficiau de Android stock. Momentan nu este clar dacă această mişcare va avea efecte în toată lumea sau dacă va afecta doar dispozitivele care vor fi comercializate în China. De asemenea, nu ştim dacă ZUI va fi pre-instalat doar pe dispozitivele din seriile mai ieftine sau doar pe cele mai scumpe.

Până la lansarea oficială, aşteptată la începutul acestei veri nu vom şti cu siguranţă ce va face Lenovo în privinţa noilor Moto Z2, însă există semne clare că noile dispozitive ar putea fi semnificativ diferite faţă de cele de anul trecut în materie de software, chiar dacă hardware-ul ar putea să fie în mare parte identic la exterior.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult