Lenovo este interesată din nou de achiziţia BlackBerry, afirmă zvonurile

Lenovo este interesată din nou de achiziţia BlackBerry, afirmă zvonurile

În luna noiembrie a anului trecut, a ieşit la iveală un zvon care susţinea că managementul Lenovo ar fi interesat de achiziţia faimoasei dar nefericitei companii BlackBerry, însă această tranzacţie s-a lovit de refuzul unui guvern canadian îngrijorat de securitatea naţională. După un an, noi informaţii susţin că gigantul chinez nu ar fi renunţat definitiv la idee, acesta încercând din nou să cumpere compania canadiană BlackBerry.

Conform noului zvon, Lenovo intenţionează să facă în cursul acestei săptămâni o propunere de achiziţie prin care va încerca preluarea BlackBerry contra unei sume de 15 dolari pentru o acţiune. În acest moment, valoarea unei acţiuni BlackBerry este de circa 10 dolari, iar cei de la Lenovo sunt dispuşi să ofere un bonus de minim 50 de procente, dar pot urca eventual până la un preţ de 18 dolari pentru o acţiune.

Nu este clar însă dacă Lenovo a purtat în paralel discuţii cu guvernul canadian şi dacă încrederea celor din urmă este mai bună decât era acum un an. Refuzul de acum un an nu a fost făcut public, însă sursele interne citate de diverse agenţii de presă au susţinut că guvernul canadian a afirmat că va refuza din start orice posibilă achiziţie.

Analiştii afirmă că achiziţia BlackBerry s-ar putea lovi de anumite obstacole legale, însă Lenovo le-ar putea depăşi prin vânzarea diviziei de terminale mobile şi păstrarea doar a diviziei de software şi servicii.

În acest moment, compania BlackBerry se bucură de primul trimestru cu profit după trei ani de pierderi şi restructurări dureroase. În urma acestui zvon, cotaţia bursieră a companiei a crescut uşor cu 3 procente, acţiunile sale atingând valoarea de 9,81 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News