Lenovo K5 Note – un nou phablet accesibil, oferit în carcasă integral metalică

Autor: Aurelian Mihai 25.01.2016
Lenovo K5 Note – un nou phablet accesibil, oferit în carcasă integral metalică

Venind în urma apreciatului K4 Note, noul smartphone face trecerea la o carcasă metalică mult mai elegantă şi completează lista facilităţilor cu suport pentru conexiuni VoLTE, respectiv senzor pentru autentificare biometrică.

Lenovo K5 Note

Lenovo K5 Note este un smartphone cu ecran Full HD de 5.5˝, motorizat de chipsetul Mediatek Helio P10, compus din CPU octa-core pe 64 biţi şi GPU din seria Mali-T860. Configuraţia este completată cu 2GB memorie RAM, 16 GB memorie internă şi slot micro SD pentru expansiune. Camera foto principală oferă rezoluţie 13 MP iar cea frontală 8MP, promiţând amatorilor de sefie-uri instantanee la un nivel de calitate cel puţin rezonabil.

Experienţa vizuală oferită de ecranul cu tehnologie LTPS este completată cu sunet procesat folosind tehnologiile Dolby Atmos pentru obţinerea unui efect surround, respectiv difuzorul de 1.5W pentru redarea clară a tonurilor de apel.

Telefon dual-SIM, K5 Note suportă accesarea reţelelor de internet mobil la viteze 4G LTE, cât şi convorbiri prin conexiuni VoLTE.

În carcasa cu dimensiuni 152 x 75.7 x 8.49 mm, telefonul adăposteşte un acumulator de 3500 mAh, promiţând cel puţin o zi de mobilitate în condiţiile unui regim mediu de utilizare. Totuşi, dacă activităţile de peste zi epuizează prea repede capacitatea rămasă, funcţia de încărcare rapidă va scurta considerabil timpul petrecut conectat la adaptorul AC.

Lenovo livrează noul K5 Note împreună cu versiunea Android 5.1 Lollipop, personalizată cu interfaţa Vibe UI. Probabil, Lenovo va livra şi actualizarea pentru Android 6.0, la o dată ulterioară.

Cât despre preţul cerut, Lenovo a lansat K5 Note cu un preţ iniţial de 167 dolari,  valabil pentru pieţele asiatice. Suma cerută va mai scădea cu siguranţă în urma numeroaselor promoţii şi campanii flash-sale introduse cu regularitate de magazinele online. Din păcate pentru comenzile cu livrare pe teritoriu european mai trebuie luate în calculul şi costurile de transport, respectiv taxele vamale aplicate bunurilor de provenienţă extracomunitară, majorând simţitor preţul plătit de consumator.