Lenovo K8 Note vine cu procesor deca-core şi Android 7.1.1 „stock”

10.08.2017
Lenovo K8 Note vine cu procesor deca-core şi Android 7.1.1 „stock”

Lenovo s-a concentrat pe promovarea dispozitivelor din gama Moto, care sunt disponibile acum la nivel global, însă compania lucrează în continuare şi la dezvoltarea produselor sub brandul său clasic. Compania a anunţat în India noul model Lenovo K8 Note, un smartphone atrăgător, la preţ de buget, care vine cu un mare avantaj faţă de concurenţă: este livrat cu Android 7.1.1 cu interfaţa standard, dezvoltată de Google.

Compania chineză a promis la MWC 2017 că va renunţa la interfeţele proprietare în favoarea Android-ului „curat”, iar K8 note pare să fie primul model sub brand Lenovo care se aliniază la noua direcţie. Telefoanele din gama Moto beneficiau deja de Android standard, încă de pe vremea de când Motorola era subsidiară Google.

K8 Note este livrat cu un ecran de 5,5” cu rezoluţie Full HD, chipset MediaTek Helio X23 cu zece nuclee, camere foto de 13 megaxpieli + 5 megapixeli pe spate (dual-camera) şi 13 megapixeli pe partea din faţă, un acumulator de 4.000 mAh şi un senzor de amprentă pe partea din spate. Acesta va fi disponibil în două variante, cu 32 GB spaţiu de stocare şi 3 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare şi 4 GB memorie RAM. Ambele modele beneficiază de slot microSD.

Telefonul se lansează mai întâi pe Amazon Indie, unde este disponibil la preţul de 13.000 rupii (200 dolari) în varianta de bază şi 14.000 rupii (220 dolari) în varianta de top. Data de lansare pentru India este 18 august, Lenovo refuzând să facă anunţuri despre disponibilitatea pe alte pieţe. Istoric, modelele de smartphone-uri Lenovo au fost lansate în toată lumea, multe modele fiind disponibile şi în magazinele din România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult