Lenovo lansează două tablete Android accesibile cu design inspirat de linia sa Yoga

Lenovo lansează două tablete Android accesibile cu design inspirat de linia sa Yoga

Lenovo este în prezent cel mai puternic jucător de pe suferinda piaţă PC, compania chineză dominându-şi în cel de-al doilea trimestru al acestui an rivalii tradiţionali HP şi Dell, însă atunci când a venit vorba de produse Android, compania nu a reuşit să impresioneze prea mult. Compania nu este descurajată însă de succesul modest şi va lansa două noi tablete Android destinate pieţei europene: B6000-F şi B8000-F.

Diferind doar prin diagonala ecranului şi capacitatea bateriei, B6000-F şi B8000-F au un design interesant pliabil care aminteşte de linia de hibrizi Yoga, care rulează Windows. Deşi imaginile ar putea induce în eroare, cele două modele Lenovo nu dispun de tastatură, designul fiind conceput doar pentru utilizarea alternativă ca stand multimedia iar piciorul stativului având o dimensiune redusă.

Ambele tablete sunt bazate pe o soluţie hardware MediaTek MT8125, care oferă un procesor ARM Cortex-A7 în configuraţie quad-core care rulează la o frecvenţă de 1,2 GHz şi un procesor grafic PowerVR SGX544, la care se adaugă 1 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie internă pentru stocare. Lista dotărilor comune mai include o cameră foto cu senzor de 5 MP, interfaţă wireless 802.11n, Bluetooth şi GPS.

Modelul B6000-F oferă un ecran cu o diagonală de 8”, în timp ce modelul superior oferă un ecran de 10”, ambele oferind însă o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli. Modelul mai mic este motorizat de o baterie cu o capacitate de 6000 mAh, care promite o autonomie de 16 ore, în timp ce versiunea mai mare oferă o baterie de 9000 mAh şi promite două ore în plus de autonomie.

Lenovo nu a prezentat oficial aceste produse, însă acestea figurează deja în ofertele magazinelor online din Germania şi Franţa, preţurile medii fiind de circa 230€ în cazul modelului de 8” şi 300€ în cazul modelului de 10”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News