Lenovo lansează ZUK Edge, un smartphone high-end cu margini foarte subţiri

21.12.2016
Lenovo lansează ZUK Edge, un smartphone high-end cu margini foarte subţiri

Înainte de finalul anului 2016, Lenovo aduce pe piaţă un nou smartphone high-end cu display cu margini foarte subţiri. Este vorba despre modelul ZUK Edge, un smartphone cu display mare într-un corp mai mic decât ne-am aşteptat până în prezent. Se pare că de acum înainte, marginile din jurul display-urilor vor începe să dispară, deşi nu mulţi producători par să fie pregătiţi să meargă pe urmele lui Mi Mix de la Xiaomi.

ZUK Edge este un smartphone deloc ieşit din comun atunci când ne uităm peste lista de componente hardware. Acesta beneficiază de un display de 5,5” cu rezoluţie Full HD protejat de sticlă curbată la margini, un chipset de top de la Qualcomm, modelul Snapdragon 821 cu procesor quad-core la 2,35 GHz şi 64 GB spaţiu de stocare pe suport UFS 2.0. Telefonul este livrat în două variante, cu 4 sau 6 GB memorie RAM, aceasta fiind singura diferenţă între modele.

Camerele foto de 13, respectiv 8 megapixeli nu par a fi deloc speciale, accentul fiind mai degrabă pus pe performanţă decât pe capabilităţile de captură foto sau video. Fiind vorba despre un dispozitiv mai mic decât altele cu display de dimensiuni similare, este de apreciat faptul că a fost integrat în carcasă şi un acumulator generos, cu capacitate de 3.100 mAh, compatibil cu tehnologia Quick Charge 3.0 de la Qualcomm.

Lenovo ZUK Edge va fi disponibil pentru început exclusiv pe piaţa din China, la un preţ accesibil având în vedere specificaţiile hardware. Varianta cu 4 GB RAM va costa 330 de dolari, iar cea cu 6 GB RAM va costa 360 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult