Lenovo pregăteşte Moto C, o nouă serie de dispozitive entry-level

15.04.2017
Lenovo pregăteşte Moto C, o nouă serie de dispozitive entry-level

După seriile de succes Moto Z şi Moto G5, Lenovo pregăteşte încă o serie de smartphone-uri, Moto C, de data aceasta dintr-o gamă mai ieftină, cu hardware nu tocmai puternic. Cele două modele doresc să fie o soluţie foarte bună pentru cei care caută un „prim smartphone” sau o soluţie de buget pentru funcţiile de bază ale unui dispozitiv cu Android.

Moto C este modelul de bază, care vine la rândul său în două configuraţii. În funcţie de piaţa de lansare, acesta ar putea fi echipat cu un chipset quad-core la 1,3 GHz de la MediaTek pe 32 de biţi şi modem 3G, s au cu chipset quad-core de la MediaTek la 1,1 GHz pe 64 de biţi cu modem 4G. Cele două modele vor fi numite Moto C 3G şi Moto C 4G. În rest, ambele modele vin echipate cu un display de 5” cu rezoluţie 854 x 480 pixeli, 1 GB memorie RAM, 8 sau 16 GB spaţiu de stocare şi slot pentru card microSD. Acumulatorul de 2.350 mAh ar trebui să fie de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor.

Modelul Moto C Plus oferă specificaţii mai bune decât Moto C 4G, însă vine la rândul său în două configuraţii, în funcţie de regiune. Acesta va fi bazat pe un chipset MediaTek quad-core la 1,3 GHz cu modem 4G şi va oferi 16 GB spaţiu de stocare, alături de 1 sau 2 GB memorie RAM. Display-ul este tot de 5”, însă acesta afişează o rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli) şi vine cu un acumulator generos, de 4.000 mAh.

Este posibil să primim un anunţ oficial legat de aceste dispozitive foarte curând, însă cel mai probabil că vor debuta în Asia şi în alte pieţe emergente. Este posibil să vină şi în Europa la un moment dat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult