Lenovo pregăteşte Moto M, o nouă gamă de smartphone-uri mid-range premium

Autori: Adrian Popa, Cătălin Niţu 26.09.2016
Lenovo pregăteşte Moto M, o nouă gamă de smartphone-uri mid-range premium

Un nou smartphone Moto de la Lenovo a fost depistat online. Este vorba despre o versiune mai mare a modelului Moto M XT1663 (încă nelansat, dar listat online pe diverse canale), care va ţinti spre segmentul mid-range premium. Noile modele Moto M vor fi dezvoltate de Lenovo sub brandul Moto, divizia Motorola Mobility fiind responsabilă cu modelele high-end precum Moto Z şi popularele Moto G.

TENAA, comisia de certificare a dispozitivelor electronice din China, a testat şi aprobat modelul Moto M XT1662 pentru lansare, ceea ce sugerează că lansarea este iminentă. Odată cu această listare au apărut şi primele imagini cu dispozitivul, cât şi detaliile despre hardware-ul intern al acestuia. Vorbim astfel despre un smartphone cu display cu diagonală de 5,5” şi rezoluţie Full HD, chipset MediaTek MT6755 cu procesor octa-core la 2,2 GHz, 4 GB memorie RAM şi versiuni cu 32 sau 64 GB spaţiu de stocare.

Smartphone-ul dispune de carcasă unibody realizată din aluminiu, care găzduieşte un acumulator de 3.000 mAh care nu poate fi înlocuit de utilizator şi un senzor de amprentă pe partea din spate. Rezultatele testelor de pe GFX Bench ale modelului Moto M XT1663 sugerează că ambele telefoane vor fi echipate cu senzori foto de 8, respectiv 16 megalixeli şi că modelul mai mic va beneficia de display de 4,6” şi doar 3 GB memorie RAM.

Întrucât Moto M este un dispozitiv dezvoltat de Lenovo, este posibil ca acesta să debuteze în China şi abia apoi să fie lansat şi în alte regiuni.