Lenovo pregăteşte un nou smartphone „Project Tango” pentru 2017

19.12.2016
Lenovo pregăteşte un nou smartphone „Project Tango” pentru 2017

Lenovo a fost singurul producător de smartphone-uri care a adus pe piaţă un dispozitiv „Project Tango” pe piaţă în 2016, însă planurile sale pentru această nouă gamă nu se opresc aici. În ciuda succesului limitat al lui Phab 2 Pro, compania pregăteşte deja un nou dispozitiv cu senzori Tango, care va ajunge în magazine în cursul anului 2017. Desigur, cel de-al doilea smartphone de acest gen va întâmpina şi concurenţă de data aceasta, întrucât mai multi producători au început dezvoltarea de produse similare.

Phab 2 Pro de la Lenovo pare să fie doar un prim pas către dezvoltarea de smartphone-uri cu senzori avansaţi, care vor oferi în viitorul apropiat posibilitatea de navigare în interiorul clădirilor şi de a rula aplicaţii de realitate augmentată avansate. Momentan în Google Play Store sunt disponibile doar 36 de aplicaţii compatibile cu senzorii de pe telefoanele Project Tango, însă Lenovo se aşteaptă ca numărul acestora să crească semnificativ anul viitor, odată cu lansarea smartphone-urilor altor producători.

Jeff Merideth, General Manager of Android and Chrome în cadrul Lenovo, susţine că fiind singura companie care are deja un astfel de dispozitiv pe piaţă, Lenovo are un avantaj faţă de concurenţă, întrucât deţine deja feedback pe care să construiască un urmaş mai bun. Compania a vândut aproximativ 6.000 de bucăţi de Phab 2 Pro către dezvoltatori în trecut, ceea ce sugerează că suportul software pentru dispozitivele Lenovo ar trebui să fie mare în 2017. Desigur, aceast segment de piaţă este momentan la început, iar capabilităţile noi şi preţul noilor dispozitive vor dicta cu siguranţă succesul acestuia.

Probabil că în câţiva ani toate smartphone-urile din clasa superioară vor integra capabilităţi „Project Tango”, însă pentru moment cele echipate cu hardware-ul necesar vor fi o simplă curiozitate pentru utilizatorii avansaţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult