Lenovo prezintă două prototipuri de dispozitive flexibile: Cplus şi Folio

10.06.2016
Lenovo prezintă două prototipuri de dispozitive flexibile: Cplus şi Folio

Telefoanele şi tabletele flexibile sunt foarte aproape, iar Lenovo va fi una dintre primele companii care va aduce asemenea dispozitive pe piaţă. Zvonurile din ultima perioadă sugerează că Samsung va lansa astfel de dispozitive în lunile care urmează, însă Lenovo a prezentat deja două dispozitive cu display flexibil în cadrul evenimentului TechWorld. Acestea se numesc Folio şi Cplus şi prezintă design-uri noi pentru viitorul tabletelor şi smartphone-urilor.

Cplus este un smartphone care poate fi îndoit pentru a putea fi purtat la mână. Acesta este echipat cu un display flexibil şi arată ca un telefon foarte lung atunci când este îndreptat. Acesta este echipat cu un difuzor obişnuit pentru apeluri, cameră foto frontală şi cameră foto pe partea din spate, iar carcasa este realizată din metal şi cauciuc, pentru a putea fi îndoită. Nu este tocmai clar ce se ascunde în interiorul carcasei, iar cei de la Lenovo au refuzat să îi lase pe cei prezenţi la conferinţă să utilizeze acest model, întrucât era un simplu prototip care ar putea să cedeze la utilizare intensivă.

Alături de modelul Cplus de smartphone flexibil, Lenovo a adus şi Folio, o tabletă care se poate transforma în telefon. Aceasta arată ca o tabletă obişnuită la prima vedere, singurele elemente care sugerează că este un model mai special fiind difuzorul şi camera foto, amplasate în poziţii neobişnuite. Dispozitivul se poate îndoi de la jumătate pentru a putea fi transformat într-un smartphone, ecranul oferind acces la diverse butoane noi atunci când este îndoit. Pe margine, display-ul seamănă cu interfaţa Edge de la Samsung, iar pe partea din spate par a fi folosite aceleaşi balamale pe care le-am văzut în trecut pe seria de laptop-uri Yoga de la Lenovo.

Cele două dispozitive sunt însă doar concepte, tehnologia necesitând pefecţionare înainte de a ajunge în mâinile consumatorilor.

Citeşte şi Smartphone cu ecran flexibil, alternativă mai bună la cele cu ecran curbat?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult