Lenovo va lansa primul smartphone Project Tango

08.01.2016
Lenovo va lansa primul smartphone Project Tango

Project Tango este în continuare un concept de dispozitiv de la Google care nu şi-a demonstrat capabilităţile în libertate. Lenovo doreşte însă să fie prima companie care aduce un astfel de smartphone pe piaţă, anunţând la CES că plănuieşte să îl lanseze în această vară. Pe lângă sistemul avansat de cameră şi senzori, dispozitivul va rămâne de dimensiuni oarecum obişnuite, cu display de până la 6” şi va oferi performanţă ridicată.

Se pare că Project Tango nu va fi util doar pentru dezvoltatori sau profesionişti, aşa cum se presupunea iniţial. Pentru consumatorul de rând, utilizarea unui astfel de smartphone ar putea să uşureze navigarea unei clădiri de dimensiuni mari, precum un mall sau o clădire de birouri, chiar şi fără utilizarea GPS-ului. Acest lucru este posibil datorită senzorilor cu mare precizie precum percepţia distanţei, urmărirea mişcărilor şi camere de rezoluţie înaltă.

Deoarece aceste scenarii sunt greu de demonstrat pe scenă, Lenovo a preferat să prezinte folosind prototipul său de smartphone Project Tango cu două aplicaţii care folosesc realitate augmentată. Unul era un joc de Jenga care avea loc pe ecranul dispozitivului, însă care folosea obiectele din jur pentru a interacţiona, ia cel de-al doilea a prezentat o pisică virtuală care putea interacţiona cu mediul înconjurător.

Dispozitivul de la Lenovo nu a primit o listă cu specificaţii tehnice oficiale, însă a fost confirmată utilizarea unui chipset Snapdragon de la Qualcomm (probabil 820). Se pare că preţul pentru acest smartphone nu va depăşi 500 de dolari. Google încurajează dezvoltatorii interesaţi să realizeze aplicaţii pentru acest gen de dispozitive să vină cu idei pe care le va analiza şi finanţa în cazul în care au un potenţial promiţător.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult