Lenovo Z5 Pro, noul smartphone cu design all-screen şi cameră foto retractabilă apare în imagini neoficiale

31.10.2018
Lenovo Z5 Pro, noul smartphone cu design all-screen şi cameră foto retractabilă apare în imagini neoficiale

Prezentat ca o nouă variantă a modelului Lenovo Z5 dezvăluit în această vară, Z5 Pro ascunde camera frontală prin glisare în corpul telefonului.

Noul smartphone înconjoară ecranul cu o ramă chiar mai îngustă decât ce am văzut până acum la competiţie, perfect simetrică pe toate cele patru laturi. Lista dotărilor este completată cu senzor de amprente sub ecran şi probabil, acelaşi sistem piezoelectric care înlocuieşte casca audio de tip convenţional. Pe spatele carcasei observăm doar camera foto duală şi blitz-ul dual-LED.

Aşteptat să fie prezentat oficial în următoarele ore, Lenovo Z5 Pro are ca element de atracţie o cameră foto cu rezoluţie 24MP + 16MP, echipată cu mod de captură pe timp de noapte asistat cu tehnologii AI. Cu rezoluţie neprecizată, camera frontală este ascunsă în spatele ecranului, cel din urmă glisând peste corpul carcasei. Soluţia nu este tocmai nouă, fiind folosită cu mulţi ani în urmă de HTC pentru a ascunde în spatele ecranului o tastatură QWERTY cu butoane fizice.

În afară de performanţele foto, Lenovo Z5 Pro va atrage atenţia şi cu ecranul său OLED modelat după conturul carcasei. Acoperind integral partea din faţă a telefonului, ecranul protejat sub un scut Gorilla Glass cu margini curbate ar putea integra atât senzorul de amprente, dar şi casca audio, aceasta redând sunet direct prin sticla ecranului folosind un inductor piezoelectric.

Pentru informaţii complete rămâne doar să aşteptăm evenimentul oficial de lansare, găzduit la Beijing.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult