LG a anunţat primul ecran Quad HD pentru telefoanele mobile

LG a anunţat primul ecran Quad HD pentru telefoanele mobile

Rezoluţia Full HD este cea mai bună care poate fi găsită în acest moment pe un telefon mobil, însă dacă sunteţi mândri de realizarea tehnologică pe care o ţineţi în buzunar, LG afirmă că nu este cazul: compania a prezentat primul ecran QHD pentru telefoane mobile.

După ce s-a lăudat acum o lună cu cel mai subţire şi cel mai luminos ecran pentru telefoanele mobile, LG recidivează cu premierele tehnologice şi anunţă primul ecran Quad HD pentru aceste terminale. Folosind deja cunoscutul panou AH-IPS dezvoltat de compania sud-coreeană, noul ecran oferă o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli şi o diagonală de 5,5”, densitatea pixelilor ajungând astfel la impresionanta cifră de 538 ppi.

Pe măsură ce densitatea unui ecran creşte, cablajele panoului afectează din ce în ce mai mult luminozitatea, însă LG a reuşit totuşi să obţină un nivel foarte bun: 430 nits. În plus, ecranul are o grosime de 1,21 milimetri şi o ramă lată de 1,2 milimetri.

Compania nu a dezvăluit când vom vedea prima implementare a acestui model, însă amatorii de telefoane cu ecrane mari vor aştepta cu interes acest moment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News