LG a anunţat Wine Smart, un smartphone clamshell cu Android

LG a anunţat Wine Smart, un smartphone clamshell cu Android

Producătorii de smartphone-uri ne-au obişnuit să folosim dispozitive cu ecran tactil în ultimi ani, însă utilizatorii mai în vârstă nu se pot descurca la fel de bine cu astfel de telefoane. Din ce în ce mai puţine dispozitive vin cu tastaturi fizice, iar telefoanele cu balama în format clamshell aproape că au dispărut complet. LG nu a uitat însă de acest segment şi a anunţat LG Wine Smart, un nou flip-phone cu Android.

Compania a dezvăluit acest model în Coreea de Sud, piaţă pe care va şi debuta. Deşi telefonul arată de parcă a călătorit în viitor din anul 2005, tehnologia integrată în el este relativ la zi cu ce se găseşte pe piaţă. LG Wine Smart vine echipat cu sistemul de operare Android în varianta KitKat 4.4 şi oferă o tastatură pe care se găsesc toate butoanele obişnuite pentru un telefon clamshell.

Există o tatatură numerică, butoane pentru preluare sau închidere a apelurilor, patru butoane direcţionale, o tastă „OK”, butoanele obişnuite pentru Android (Back, Home, Recent), un Meniu pentur App Drawer, cât şi alte câteva butoane dedicate unor funcţii mai speciale precum Google Hangouts.

Hardware-ul este modest, orientat către segmentul entry-level, cu un procesor quad-core la 1,2 GHz, 1 GB memorie RAM, 4 GB spaţiu de stocare şi un display de 3,5”cu rezoluţie 480 x 320 pixeli. Bateria de 1700 mAh pare însă să fie de ajuns pentru un astfel de dispozitiv.

Acest telefon este dedicat publicului mai în vârstă, obişnuit cu acest format de telefoane, care doreşte acces simplu la toate funcţiile de bază ale unui telefon, dar care este capabil şi de funcţii mai avansate precum navigare pe internet, mesagerie instantă şi apeluri VoIP. Ca o funcţie specială, LG Wine Smart include software-ul Safe Keeper, care trimite mesaje de urgenţă unor numere prestabilite, cu tot cu coordonatele GPS ale telefonului, atunci când dispozitivul stă prea mult pe loc într-o singură zonă. Acesta este mai degrabă util pentru a monitoriza persoanele în vârstă.

Lansarea în Coreea este programată pentru data de 26 septembrie, detalii despre disponibilitatea în afara acestei regiuni fiind inexistente în acest moment. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult