LG a devenit furnizor principal de ecrane OLED pentru telefoanele Huawei

03.04.2018
LG a devenit furnizor principal de ecrane OLED pentru telefoanele Huawei

Anunţat cu preţul de 2000 dolari, super-telefonul Porsche Design Huawei Mate RS pune în centrul atenţiei un ecran OLED curbat furnizat de LG, cele două companii oficializând astfel o colaborare cu importanţă strategică.

În timp ce Apple îşi bazează succesul obţinut la gama high end pe calitatea ireproşabilă a ecranelor OLED furnizate de Samsung, o alianţă similară pare să prindă contur între Huawei şi LG, compania chineză evitând astfel monopolul creat prin acapararea totală a stocurilor de ecrane comandate în avans pentru producerea de telefoane iPhone.

Accesul la ecranele OLED furnizate de LG deschide noi posibilităţi pentru Huawei, tehnologiile dezvoltate de LG fiind la un nivel superior competiţiei. Spre exemplu, Porsche Design Huawei Mate RS este primul smartphone high-end livrat cu senzor de amprente sub ecran, dotare încă amânată la produsele echipate cu ecrane Samsung.

Cu rezultate modeste în rolul de producător smartphone, LG şi-ar putea îmbunătăţi substanţial veniturile în urma colaborării cu Huawei, compania aflată în plină expansiune ocupând în prezent locul doi în topul celor mai mari producători smartphone din lume.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult