LG a devenit furnizor principal de ecrane OLED pentru telefoanele Huawei

Autor: Aurelian Mihai 03.04.2018
LG a devenit furnizor principal de ecrane OLED pentru telefoanele Huawei

Anunţat cu preţul de 2000 dolari, super-telefonul Porsche Design Huawei Mate RS pune în centrul atenţiei un ecran OLED curbat furnizat de LG, cele două companii oficializând astfel o colaborare cu importanţă strategică.

În timp ce Apple îşi bazează succesul obţinut la gama high end pe calitatea ireproşabilă a ecranelor OLED furnizate de Samsung, o alianţă similară pare să prindă contur între Huawei şi LG, compania chineză evitând astfel monopolul creat prin acapararea totală a stocurilor de ecrane comandate în avans pentru producerea de telefoane iPhone.

Accesul la ecranele OLED furnizate de LG deschide noi posibilităţi pentru Huawei, tehnologiile dezvoltate de LG fiind la un nivel superior competiţiei. Spre exemplu, Porsche Design Huawei Mate RS este primul smartphone high-end livrat cu senzor de amprente sub ecran, dotare încă amânată la produsele echipate cu ecrane Samsung.

Cu rezultate modeste în rolul de producător smartphone, LG şi-ar putea îmbunătăţi substanţial veniturile în urma colaborării cu Huawei, compania aflată în plină expansiune ocupând în prezent locul doi în topul celor mai mari producători smartphone din lume.

 

Tags: