LG a prezentat cel mai compact ecran Full HD de 5,3″: tehnologie In-Cell şi o ramă lată de numai 0,7 mm

30.10.2014
LG a prezentat cel mai compact ecran Full HD de 5,3

În vara anului trecut, LG a prezentat un nou tip de ecran pentru telefoane mobile care s-a făcut remarcat prin grosimea de numai 2,2 milimetri şi marginile late de numai 2,3 milimetri, iar acest progres tehnologic a fost pus la treabă pe terminalele de vârf lansare de atunci. Neuitând că este unul dintre liderii industriei de ecrane, LG şi-a rafinat tehnologiile de design şi producţia şi a anunţat că a pus la punct un nou ecran pentru telefoane care are o ramă cu o lăţime de numai 0,7 milimetri.

Având o diagonală de 5,3”, un panou IPS şi o rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli, noul produs LG se poate mândri că este cel mai îngust ecran din clasa sa şi că poate satisface pretenţiile utilizatorilor care-şi doresc telefoane cu margini cât mai subţiri şi mai puţin vizibile. Această îmbunătăţire îşi pune amprenta doar asupra marginilor din stânga şi dreapta ecranului.

Cheile acestui progres tehnologic sunt două tehnologii proprietare denumite Neo Edge şi Advanced In-Cell Touch (AIT). Cea mai importantă dintre acestea este Neo Edge, această tehnologie de fabricaţie permiţând înlocuirea stratului transparent dublu adeziv care era folosit până acum pentru izolarea stratului de circuite electrice şi a sistemului de iluminare cu un strat subţire de adeziv. Acest strat adeziv permite eliminarea ramei late folosite pentru alinierea celor două straturi ale ecranului, dar contribuie pozitiv şi la îmbunătăţirea altor aspecte, cum ar fi uniformitatea iluminării, etanşeitatea, rezistenţa şi ocazionala coroziune a marginilor.

Advanced In-Cell Touch (AIT) pare a fi doar o versiune îmbunătăţită a comunului proces de fabricaţie In-Cell, încorporarea stratului tactil capacitiv în panoul IPS permiţând reducerea grosimii şi a costurilor de producţie. Această tehnologie a contribuit şi ea în mod indirect la îngustarea marginilor ecranului deoarece circuitele sale electrice de control au putut fi comasate cu cele ale panoului IPS şi nu au mai necesitat un spaţiu lateral suplimentar.

Noul ecran LG va intra în producţie de masă în luna noiembrie a acestui an, primii clienţi care-l vor primi urmând să fie cei de pe piaţa chineză, unde cerinţele pentru ecrane de mari dimensiuni sunt ridicate. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News