LG a produs cipul pentru viitoarele telefoane 4G

09.12.2008
LG a produs cipul pentru viitoarele telefoane 4G

LG a produs primul cip destinat IGV-ului (Internet de Grande Vitesse) pentru dispozitive mobile, o inovaţie care face posibilă atingerea unei viteze impresionante de 60 Mbps la download şi 20 Mbps la upload. Teoretic, chipul are o lăţime de bandă de 100 Mbps download/50 Mbps upload. Tehnologia pe care se va “mula” poartă numele de 3GPP LTE (Long Term Evolution) şi reprezintă a patra generaţie (4G) de standarde tehnologice pentru telefoanele mobile. Acesta este doar un prim pas, căci infrastructura 4G permite atingerea unor viteze şi mai mari, de până la 326.4 Mbps.

Ca să vă daţi seama unde se situează Europa faţă de Asia în ceea ce priveşte standardele de comunicare mobilă, este de ajuns să menţionăm ultima realizare a suedezilor de la Ericcson şi anume reţeaua Turbo-3G care oferă o bandă maximă de 21 Mbps. Nu trebuie totuşi să fim trişti deoarece câţiva operatori de pe bătrânul continent, printre care şi Vodafone, şi-au manifestat interesul pentru trecerea la 4G. Mai devreme sau mai târziu vom ajunge şi noi să punem mâna pe tehnologia japoneză şi coreeană, chiar dacă aceştia vor fi mereu cu câţiva ani de progres înaintea noastră.

Se preconizează că reţelele 4G vor putea fi accesate de către utilizatori (vor deveni comerciale), în perioada 2012-2015.

LG cip 4G

Urmărește Go4IT.ro pe Google News