LG Android Phone apare în 2009

13.02.2008
LG Android Phone apare în 2009

LG a anunţat ieri (în cadrul Mobile World Congress) un plan măreţ pentru începutul lui 2009 – lansarea unui telefon mobil cu platformă Google Android. Declaraţia aparţine lui Chang Ma, vice-preşedintele LG pe partea de strategie şi marketing.

Nu-i de mirare că LG are de gând să lanseze un telefon Android, din moment ce ei fac parte din Open Handest Alliance (OHA). La fel şi în cazul Samsung, HTC sau T-Mobile (şi ei au confirmat pregătirea unui Android-phone). De asemenea, vor exista şi producători din afara alianţei care vor lansa astfel de terminale, bineînţeles în colaborare cu anumiţi membri OHA. Concret, NEC a prezentat un prototip Android, unde altundeva decât la târgul MWC (fost 3GSM).

Google Android

La dezvoltarea platformei Android (bazată pe sistemul de operare Linux), şi-au adus contribuţia nu mai puţin de 34 de companii din diverse ramuri ale IT&C (operatori de telefonie mobilă, companii software, producători de procesoare şi producători de telefoane). Tot acest “conflux” poartă numele de Open Handset Alliance (OHA).

Bătălia pentru platforma supremă, deşi noi ştim că fiecare producător are felia lui (mai mică sau mai mare, mai dulce sau amară), se va da între OHA, Apple, Microsoft, Nokia, Palm, RIM şi Symbian. Noi, utilizatorii finali, nu ne plângem – e bine să avem de unde alege.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News