LG anunță Real Folding Window, soluția pentru ecrane pliabile rezistente la zgârieturi și „cute”

07.09.2021
LG anunță Real Folding Window, soluția pentru ecrane pliabile rezistente la zgârieturi și „cute”

Ecranele pliabile pe smartphone-uri sunt în continuare o curiozitate pentru mulți, însă am ajuns deja la cea de-a treia generație, iar unele probleme ale tehnologiei sunt neschimbate. Asta pentru că Samsung nu are foarte multă concurență pe acest segment, însă acest lucru s-ar putea schimba, întrucât LG Chem, divizia de cercetare a companiei sud coreene tocmai a anunțat Real Folding Window, o nouă soluție de protecție a ecranelor OLED, care ar trebui să ajute la rezolvarea multor dintre problemele ecranelor din prezent.

Real Folding Window de la LG Chem promite rezistență similară cu sticla

Noile modele de la Samsung de pe Galaxy Z Fold3 și Z Flip3 promit o rezistență cu 80% mai mare la zgârieturi, însă folia de plastic de deasupra ecranului poate în continuare să fie ușor zgâriată, chiar și cu unghia. Soluția propusă de LG Chem este un nou strat de protecție din plastic, Real Folding Window, care ar trebui să ofere o rezistență similară cu sticla, dar flexibilitate neafectată. Practic, ai toate avantajele plasticului, fără dezavantaje.

Real Folding Window este de fapt un tratament care se aplică peste o folie de plastic (PET), care permite astfel îmbunătățirea protecției oferită de aceasta. Materialul rezultat este mai subțire decât sticla folosită pe smartphone-urile tradiționale, cu o rezistență similară. Pe lângă rezistența la zgârieturi și șocuri, noua folie ar trebui să estompeze și apariția cutelor pe suprafața ecranului. LG Chem spune că durabilitatea acestui material rămâne neschimbată chiar și după 200.000 de deschideri ale ecranului, indiferent dacă ecranul este la interior sau exterior.

Planurile de viitor pentru LG Chem este să dezvolte soluții similare cu Real Folding Window și pentru alte materiale, în afară de PET. Practic, foliile din plastic pentru telefoane obișnuit ar putea fi tratate cu o substanță similară pentru a împiedica zgârieturile uzuale, de exemplu.

LG spune că producția în masă pentru protecții Real Folding Window va începe abia în 2022, în timp ce vânzările sunt așteptate abia în 2023. Vom mai avea astfel de așteptat încă vreo doi ani până când vom primi telefoane pliabile cu ecrane semnificativ mai rezistente. LG are deja în plan dezvoltarea de protecții de acest gen pentru laptop-uri și tablete și că deja are oferte din partea unor companii partenere pentru a realiza produse care să folosească această tehnologie.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult