LG anunță un modul foto capabil să ofere zoom optic 4X-9X din formatul unui telefon fără camera-bump

01.01.2023
LG anunță un modul foto capabil să ofere zoom optic 4X-9X din formatul unui telefon fără camera-bump

LG Innotek anunță un nou design de cameră foto, capabil să livreze zoom optic între 4X și 9X din formatul unui modul suficient de subțire pentru a fi strecurat în carcasa unui smartphone fără camera-bump.

Chiar și cu inovații precum tehnologia periscope, includerea de zoom optic vine cu compromisul unui camera-bump destul de proeminent, modulul foto neputând fi construit suficient de subțire pentru a încăpea în carcasa unui smartphone perfect plat. Pentru vasta majoritate a utilizatorilor, compromisul reprezintă un preț mic de plătit pentru o dotare atât de folositoare, precum funcția de zoom optic. Însă pentru producătorii smartphone, nevoia acomodării unui camera-bump presupune costuri de fabricație mărite și abandonarea oricăror alegeri de design prea ambițioase.

Deși LG a renunțat de mult la rolul de producător smartphone, divizia LG Innotek continuă să fie un furnizor major de module pentru camere mobile. Cel mai recent proiect al său pare a fi un modul foto care poate comuta între două niveluri de zoom optic.

Etichetat ”modul de cameră cu zoom telescopic optic”, noul produs LG este descris drept o „micro-componentă dezvoltată pentru smartphone, prin integrarea funcțiilor camerei telescopice rezervate de obicei camerelor profesionale, precum DSLR sau camere Mirrorless”.

Spre deosebire de alte camere periscope oferite pe telefoane precum Galaxy S22 Ultra și Pixel 7 Pro, soluția furnizată de LG are și avantajul de a putea comuta fizic între două niveluri de zoom, 4X și 9X, păstrând intactă rezoluția imaginii. Deși LG nu detaliază exact soluția tehnică folosită, producătorul menționează totuși crearea unui nou design de lentilă și modificarea fundamentală a structurii interne a modului foto. Cel mai probabil avem de-a face cu lentile asemănătoare unor prisme, nivelul de zoom fiind ajustat prin glisarea lentilelor dispuse pe orizontală.

Pe lângă anunțul care vizează partea de hardware, LG a menționat și un parteneriat cu Qualcomm pentru optimizarea software-ului de procesare a imaginii, lăsând de înțeles că noua cameră cu zoom optic ar putea fi o exclusivitate pentru telefoane-flagship bazate pe Snapdragon 8 Gen 2.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult