LG ar putea lansa dispozitive smartphone ehipate cu ecrane bazate pe tehnologia microLED

LG ar putea lansa dispozitive smartphone ehipate cu ecrane bazate pe tehnologia microLED

Deşi încă nu a făcut anunţul oficial, LG a înregistrat trei noi denumiri pentru folosirea pe teritoriu european, toate cu referire la ecranele microLED.

Noile denumiri pe care putem aştepta să le întâlnim în liste cu specificaţii ale viitoarelor produse LG sunt XµLED, SµLED şi XLµLED.

Rămâne de văzut cât de inspirate sunt denumirile alese, însă potrivit documentelor oficiale, LG intenţionează să folosească aceste mărci pentru promovarea telefoanelor mobile.

Deocamdată, singurul produs confirmat pentru folosirea ecranelor microLED este un televizor cu diagonală de 146” – The Wall, demonstrat de Samsung la CES 2018. Însă tehnologia microLED este modulară, ceea ce înseamnă că se pretează şi la ecrane mult mai mici, cum ar fi cele folosite la monitoarele pentru PC, accesorii VR sau telefoane mobile.

Din păcate, informaţiile despre stadiul la care se află LG cu pregătirea noului tip de ecran ce ar trebui să înlocuiască actualele soluţii OLED lipsesc cu desăvârşire. Cât despre următorul flagship LG G7, acesta pare că va folosi o interpretare a tehnologiei LCD, numită MLCD+, aleasă ca alternativă pentru ecranele P-OLED, a căror dezvoltare a fost între timp abandonată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video