LG ar putea lansa primul smartphone echipat cu 16 camere foto

26.11.2018
LG ar putea lansa primul smartphone echipat cu 16 camere foto

Telefoanele cu mai mult de o cameră pe partea din spate nu sunt tocmai noi, HTC oferind modelul One M8 cu capabilităţi „portret” încă din 2014, în timp ce telefoanele cu ecrane 3D puteau fotografia cu două camere încă din 2012. În ultimul an însă, numărul camerelor de pe telefoane a început să crească şi nu pare să se oprească prea curând. Producătorii lansat anul acesta telefoane cu trei camere pe partea din spate, iar Galaxy A9 a fost primul cu patru senzori pe spate. În viitorul apropiat Nokia are în plan un dispozitiv cu 5 camere, însă LG pare să fie compania cu ambiţii şi mai mari, plănuind primul smartphone cu 16 camere foto.

Conform unor imagini publicate de Let’sGoDigital, găsite în baza de date de brevete din Statele Unite, LG doreşte să lanseze un smartphone cu 16 camere foto, fiecare dintre acestea oferind o lentilă diferită cu distanţă focală diferită. Evident, un astfel de dispozitiv ar fi smartphone-ul cu cea mai versatilă cameră, însă nu obligatoriu cel mai bun la acest capitol. Mai interesante sunt însă cazurile de utilizare pentru un astfel de dispozitiv, descrise în detaliu în documentele înregistrate în SUA.

Se pare că un astfel de dispozitiv ar putea să capteze chiar şi 16 fotografii simultan, câte una cu fiecare cameră, utilizatorul putând să îşi aleagă cadrul favorit, sau să le păstreze pe toate. Sau poţi capta un cadru folosind o cameră cu lentilă „ultra-wide”, însă poţi păstra o copie a unei fotografii care se concentrează pe un anumit detaliu, realizată cu o altă cameră, având astfel posibilitatea de a „decupa” fotografia, fără a compromite calitatea imaginii.

Modul portret ar avea de asemenea de câştigat prin folosirea mai multor camere, întrucât există mai multe puncte din care se poate calcula corect distanţa faţă de subiect şi faţă de fundal. Tot camerele multiple ar putea oferi posibilitatea de a alege un nou punct de focalizare după realizarea fotografiei. Nu în ultimul rând, software-ul ar putea crea fotografii la rezoluţie mai mare, sau chiar panorame folosind informaţii captate de mai multe camere simultan, iar descrierea noului software de cameră LG pare să sugereze că vor exista inclusiv funcţii de schimbare a feţei din fabrică.

Întrucât camera de pe faţă a telefonului nu ar putea concura cu capabilităţile camerei principale, LG sugerează poziţionarea pe spatele telefonului a unei mici oglinzi, care să ajute utilizatorii să realizeze autoportrete.

Galerie foto

Acesta nu este primul concept de dispozitive cu multe camere pe care l-am văzut în ultima perioadă. Camera Light L16 foloseşte tot sistemul de operare Android şi 16 senzori foto pentru realizarea de fotografii, inclusiv unele de rezoluţie înaltă, realiate prin combinarea mai multor cadre. Zvonurile vorbesc despre un parteneriat între Light şi Nokia pentru realizarea lui Nokia 9 PureView cu cinci camere, deci un parteneriat cu LG pentru realizarea unui dispozitiv cu 16 camere nu ar fi este tocmai ieşit din comun.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult