LG brevetează telefonul pliabil şi transparent

10.04.2019
LG brevetează telefonul pliabil şi transparent

Potrivit ultimei aplicaţii pentru brevet acordată celor de la LG, compania ia în considerare lansarea unui smartphone pliabil al cărui ecran poate fi privit din ambele laturi ale carcasei.

Conceptul pune în valoare abilitatea ecranelor OLED de a funcţiona fără sursă de lumină separată, demonstrată deja cu unele televizoare prototip. Ecranul unui astfel de dispozitiv poate fi vizionat din faţă şi din spate, ba chiar transformat intr-o fereastră complet transparentă.

Pus în carcasa unui smartphone, noul tip de ecran poate fi setat cu transparenţă ajustabilă, spre exemplu pentru a folosi telefonul în timp ce ne deplasăm pe stradă.

Oficial, reprezentanţii LG au declarat că deocamdată este prea devreme pentru lansarea unui telefon pliabil, compania optând în schimb pentru echiparea vârfului de gamă LG V50 cu un al doilea ecran de tip convenţional.

Într-un fel, confirmând poziţia luată de LG, Huawei şi Samsung au lansat totuşi propriile modele de telefoane pliabile, niciunul cu preţ mai mic de 2.000 dolari.

Pe bună dreptate reticent în abordarea acestui domeniu de preţuri, LG probabil ca nu va lăsa  prea curând un smartphone pliabil, cu atât mai puţin telefonul cu ecran transparent descris în aplicaţia pentru brevet. Compania are însă capacitatea de a fabrica ecrane OLED transparente, acestea fiind demonstrate deja cu noua generaţie de televizoare OLED rulabile, foarte apreciate în rândul cumpărătorilor cu buzunare adânci.

În mod cert, ecranul transparent nu este singura inovaţie adusă de LG, o bună parte din aplicaţia pentru brevet vizând construcţia carcasei articulată, prevăzută cu o balama mult mai complicată decât întâlnim la telefoane pliabile obişnuite.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult