LG G3 review

LG G3 review
Software, telefonie

Interfaţa software LG a oferit dintotdeauna un pachet bogat de opţiuni, acesta păcătuind însă prin aspectul grafic cam depăşit. Compania a încerca o uşoară cosmetizare la G Flex, însă probabil că designerii firmei au decis că nu pot petici prea mult o haină veche şi au decis să ne ofere un mediu grafic complet refăcut.

La fel ca Apple, HTC sau Samsung, LG a adoptat un mediu grafic plat cu culori contrastante, degradeuri fine, text lizibil şi forme geometrice riguroase. Paleta coloristică a temei implicite poate că nu este tocmai ideală, culorile acesteia fiind cam fade, însă cei nemulţumiţi pot descarcă teme alternative.

Printre opţiunile software interesante se remarcă posibilitatea aranjării butoanelor virtuale din Navigation Bar, posibilitatea particularizării scurtăturilor sau micro-aplicaţiilor flotante din Notification Area şi modul de lucru Dual Screen, care se poate accesa rapid prin apăsarea prelungă a tastei Back. Evident, nu lipsesc opţiunile pentru pornirea ecranului prin apăsare dublă pe ecran şi deblocarea prin intermediul unei secvenţe de bătăi în ecran, două facilităţi software care au debutat odată cu G2, respectiv G Flex.

Meniul Settings poate fi afişat tabular sau sub forma clasicei liste Android, printre opţiunile mai deosebite numărându-se un Quiet Hours programabil pe zile şi ore, un modul Test-to-Speech care anunţă sau citeşte cu voce tare apelurile şi mesajele, un modul pentru curăţarea memoriei interne de fişiere temporare şi celebrul Quick Circle, o zonă circulară de ecran care poate afişa aplicaţii speciale în cazul în care folosiţi husa specială oferită de LG. Nu în ultimul rând, aplicaţia pentru telecomandă Quick Remote permite setarea rapidă a unor echipamente electronice consacrate sau programarea software în cazul în care folosiţi ceva mai exotic şi oferă un control confortabil de la distanţă al echipamentelor Home Cinema din jur.

La fel ca Samsung sau HTC, interfaţa refăcută de la LG oferă un ecran lateral special numit Smart Bulletin. LG a ratat însă oportunitatea de a oferi ceva util în acest spaţiu suplimentar, Smart Bulletin fiind doar un portal către aplicaţiile LG Health şi Smart Tips. Prima dintre acestea este aplicaţia de fitness care monitorizează în permanenţă paşii făcuţi şi caloriile consumate, însă cea de-a doua conţine doar o listă de ghiduri şi sfaturi cu o utilitate discutabilă. Este regretabil că LG nu oferă opţiuni pentru particularizarea Smart Bulletin, cei mai mulţi dintre utilizatori urmând probabil să oprească cu totul acest ecran suplimentar.

Performanţele interfeţei grafice sunt inferioare celor remarcate la G2, interfaţa având momente în care răspunde ceva mai lent la comenzi sau sacadează uşor. Aceste probleme nu se manifestă prea des, însă sunt dezamăgitoare în cazul unui terminal atât de puternic. Dacă ţinem cont că nucleul grafic trebuie să gestioneze aproape de două ori mai mulţi pixeli decât în cazul unui ecran Full HD, cred că-i putem acorda lui G3 nişte circumstanţe atenuante, însă, în final, utilizatorii doresc un produs fiabil şi nu scuze.

Casca telefonică are un nivel sonor ridicat şi o fidelitate bună, G3 nepunând probleme în mediile mai zgomotoase. Microfoanele oferă o atenuare bună a zgomotelor de fundal, însă fidelitatea lor este doar mulţumitoare. Difuzorul de pe capacul posterior are un volum ridicat şi o fidelitate bună, G3 fiind un terminal zgomotos pe care cu greu îl veţi putea ignora.

LED-ul frontal pentru notificări este util, însă opţiunile pentru particularizarea acestuia sunt cam sărace. Acesta va semnaliza o parte dintre mesajele care ajung în Notification Area, apelurile pierdute  şi mesajele noi, însă singura opţiune suplimentară oferită este particularizarea contactelor din agendă cu una dintre cele nouă culori disponibile. 

LG G3: difuzorul şi micul LED de semnalizare

Părţi pozitive

Design şi ergonomie
Dimensiuni şi greutate
Rezoluţie şi culori ecran
Captură foto şi video
Redare media

Părţi negative

Autonomie sub aşteptări
Compromisurile făcute de ecran
Performanţele interfeţei software
GPS cu semnal slab

Urmărește Go4IT.ro pe Google News