LG G4 Review

25.07.2015
LG G4 Review
Ecran, Software

Ecran

La fel ca modelul anterior, LG G4 foloseşte un ecran cu diagonală 5.5˝ afişând rezoluţie QHD (2560×1440 piceli), impresionând prin claritate şi culori vibrante. Cu densitate 534 ppi, ecranul oferit este mult superior celui oferit pe modelul iPhone 6 (326 ppi) şi chiar iPhone 6 Plus (401 ppi), fiind surclasat doar de modelul Galaxy S6 (577 ppi), care însă foloseşte o diagonală 5.1˝.

Totuşi, privind de la o distanţă normală de vizionare sunt puţine şanse să remarcăm diferenţe notabile de claritate între ecranele telefoanelor mai sus menţionate, diferenţa fiind în schimb dată de alte aspecte, cum ar fi luminozitate şi contrast, colorit şi eficacitatea tratamentului anti-reflexie.

Din fericire ecranul LCD cu tehnologie IPS Quantum Dot stă foarte bine cam la toate capitolele. Introdus în premieră pentru modelul G4, noul tip de ecran promite luminozitate cu 25% mai mare şi şi contrast cu 50% mai bun decât ecranul QHD oferit de modelul G3. Similar, paleta de culori este cu 20% mai bogată, cu efecte imediate asupra aspectului imaginii, ecranul oferit de LG G4 apărând cu un colorit foarte plăcut.

LG G4

În practică, ecranul este bine iluminat şi perfect lizibil chiar şi sub soarele unei zi de vară. Nivelul de contrast este foarte bun, punând în valoare claritatea nativă dată de rezoluţia QHD. Totuşi, vizionarea albumelor cu poze trădează o uşoară suprasaturaţie a culorilor, denaturând aspectul imaginii. Din păcate aceasta este o practică destul de comună, folosită de producătorii smartphone şi nu numai pentru a pune în valoare calităţile ecranelor folosite.

Similar modelului G Flex 2, LG G4 foloseşte un ecran curbat la interior, însă mult mai discret. Deşi efectul este abia observabil cu ochiul liber, ecranul curbat face pereche perfectă cu spatele rotunjit, designul complet lipsit de linii drepte sau suprafeţe plane având o eleganţă deosebită.

Software

LG G4 este livrat cu versiunea Android 5.1 Lollipop, personalizată cu interfaţa LG UX 4.0 şi adaptată la conceptul Material Design. Redată în culori vii, folosind efecte de animaţie interesante şi un set de icon-uri care induc o senzaţie de prospeţime, interfaţa rămâne una familiară celor care au folosit deja modelul G3. Totuşi, avem şi noutăţi cum ar fi LG Smart Bulletin – o pagină dedicată în Home Screen unde sunt găzduite widget-urile anumitor aplicaţii des folosite: Calendar, LG Health, Music, Quick Remote, Smart Settings şi Smart Tips.

O altă funcţie care merită menţionată este modul Dual Window, care permite creşterea productivităţii pe ecranul de 5.5˝ rulând simultan două aplicaţii de Android.

Folositoare mai este şi funcţia GlanceView, prin care putem verifica ora şi prezenţa mesajelor de notificare alunecând degetul în jos pe ecranul oprit. Similar, funcţiile KnockOn şi KnockCode ne permit să deblocăm/blocăm ecranul cu o dublă atingere pe suprafaţa touch, respectiv să setăm o comandă secretă pentru deblocare.

Pachetul standard de aplicaţii Google este completat cu web browser-ul Chrome instalat şi setat ca alegere implicită, respectiv 100 GB spaţiu de stocare bonus în contul Google Drive, disponibil timp de 2 ani.

 

Părţi pozitive

Design şi ergonomie
Rezoluţie şi culori ecran
Captură foto şi video
Redare media
Acumulator detaşabil şi memorie expandabilă

Părţi negative

Autonomia putea fi mai bună
Design asemănător cu modelul G3

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult